AcasăPoliticaFrunzaverde a ramas fara functia de presedinte al CJ

Frunzaverde a ramas fara functia de presedinte al CJ

Dupa ce la mijlocul lunii ianuarie a fost suspendat din PNL, Sorin Frunzaverde a mai primit o lovitura, de aceasta data din partea reprezentantului Guvernului in judetul Caras-Severin.

Mai clar fie spus, fostul ministru a ramas fara fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, functie pe care o ocupa inca din 2012.

Decizia a fost luata inca de la finele saptamanii trecute, insa abia astazi s-a aflat de faptul ca Florenta Albu, prefectul de Caras, a semnat decizia privind incetarea- inainte de termen- a mandatului lui Frunzaverde, din cate anunta caon.ro. Albu a si explicat, pentru sursa mentionata, motivele pentru care a fost dispusa aceasta masura. Invocand prevederile legii Administratiei publice locale, dar si faptul ca Frunzaverde se afla in concediu medical de mai multe luni, prefectul de Caras-Severin a precizat urmatoarele: „Acesta (legea-n.r) prevede ca, daca timp de sase luni, dintr-un an calendaristic, presedintele CJ sau primarul nu si-au putut exercita atributiile din cauza unei boli grave, mandatul inceteaza de drept, conditie in care trebuie emis Ordin de catre prefect”.

Va amintim ca anul trecut s-a aflat ca politicianul a fost operat de cancer, dar si ca Frunzaverde are posibilitatea de a contesta aceasta masura care il lasa, practic, fara functie. La inceputul anului, acesta a mai ramas si fara statutul de membru al PNL, odata ce a fost suspendat, dupa ce instanta a dispus condamnarea sa, in prima instanta, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul alegerilor din 2014.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger