AcasăPoliticaFrunda: Silaghi o data, Silaghi de doua ori ... adjudecat!

Frunda: Silaghi o data, Silaghi de doua ori … adjudecat!

Ovidiu Silaghi asteapta in continuare un semn de la Cotroceni

Gyorgy Frunda, consilierul onorific al premierului, a  incercat sa-i linisteasca pe liberali, explicandu-le ca  este nevoie doar de vointa politica pentru ca Ovidiu Silaghi sa ajunga ministru.

Ovidiu Silaghi asteapta in continuare un semn de la Cotroceni

In asteptarea unui semn de la Cotroceni, liberalii se dau de ceasul mortii, recunoscand ca nu au o varianta de rezerva pentru ministerul Transporturilor. Mai mult, liderii PNL au inceput sa vada conspiratii peste tot, o parte dintre ei suspectand faptul ca Victor Ponta si Traian Basescu s-au inteles sa-i lase si fara acest portofoliu. Ca sa spulbere temerile penelistilor, Gyorgy Frunda le-a vandut un pont, aratand ca Basescu poate fi batut pe propriul sau teren.

Gyorgy Frunda le-a explicat liberalilor ca dracul nu e atat de negru

Concret, consilierul premierului a declarat ca, in cazul in care presedintele il va refuza pe Silaghi,  premierul poate veni si a doua oara ce aceeasi propunere. ”Politic si juridic, ca finalitate, decizia Guvernului pana la urma trebuie sa fie acceptata de catre presedinte, chiar daca el nu este de acord cu numirea unui ministru, in speta a domnului Ovidiu Silaghi si respinge numirea acestuia, Guvernul poate face a doua oara aceeasi numire si atunci presedintele nu are incotro”, a detaliat Gyorgy Frunda, mentionand ca adevarata tina a lui Traian Basescu este Victor Ponta. ”Cunoscand personalitatea presedintelui, este probabil sa-i intinda o capcana premierului sa ia o anumita decizie in calitate de ministru interimar al Transporturilor sau sa ia o decizie pe care sa o discute si sa ajunga la un compromis cu el”, a conchis Frunda.

Seful statului,”generos” cu adversarii politici

Traian Basescu vrea o alta nominalizare. Nu de-al dracu`, asa cum sustin uselistii, ci dimpotriva. Intr-o interventie de la Cotroceni, presedintele a explicat ca, refuzandu-l pe Ovidiu Silaghi, ii face acestuia un bine. Bonus, ajuta si Guvernul condus de Victor Ponta. ”Nu vreau sa-l vad pe Silaghi, asa cum e el, ca iese tap ispasitor pentru privatizarea CFR Marfa. Premierul Victor Ponta ar trebui sa-si asume aceasta privatizare. Sa nu-l aud ca spune «a fost Silaghi». As vrea sa-l ajut pe premier sa fie consecvent, ceea ce ar fi un eveniment”, a afirmat Basescu. In plus, seful statului a declarat ca nu intelege de ce se cramponeaza uselistii de un om care, dupa ce ca nu s-a evidentiat profesional cu nimic, nici nu aduce vreun castig de imagine Executivului. ”Ovidiu Silaghi a fost un soi de apa sfintita care nu a impins nimic si nici nu s-a opus la ceva”, a spus Basescu, mentionand ca-si va anunta decizia pe 23 august, cu doua zile inainte ca interimatul lui Victor Ponta sa expire. ”S-ar putea sa gresesc, dar vreau sa fiu prudent mai ales cand in joc este privatizarea CFR Marfa. Nu ma grabesc sa-l refuz pe Silaghi pentru ca ma tem ca s-ar putea sa primesc o nominalizare si mai proasta” a mai precizat seful statului.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger