AcasăPoliticaFostul vicepremier isi sustine cauza. Oprea: Veneam de la SRI/DNA uita -...

Fostul vicepremier isi sustine cauza. Oprea: Veneam de la SRI/DNA uita – Gigina a cazut intr-o groapa imensa

A trecut o zi de cand procurorii anticoruptie au formulat o cerere privind incuviintarea urmaririi penale pe numele sau -solicitare care a si ajuns, vineri, la Senat. Gabriel Oprea a ales sa-si spuna, in cursul acestei dupa-amiezi, punctul de vedere in privinta argumentelor pe care le-au facut publice anchetatorii in comunicatul ce insoteste acest pas ce il vizeaza.

In replica la precizarile ajunse in atentia opiniei publice in decursul dupa-amiezii precedente, din directia DNA-ului, Oprea a postat pe pagina sa oficiala de Facebook un text amplu, organizat in 10 puncte, prin care isi apara cauza, demontand, rand pe rand, argumente ale anchetatorilor.

„Nu ministrul stabileste viteza de deplasare”

Printre aspectele notate de catre fostul vicepremier in lunga sa postare se numara si acela ca nu era vorba de o coloana oficiala cea din care facea parte tanarul Bogdan Gigina, cum s-a tot vehiculat, ci despre un dispozitiv de insotire, si ca viteza de deplasare a ansamblului ar fi fost decisa de o alta persoana decat ministrul de la acea vreme. „NU AM CERUT NICIODATA CA DEPLASARILE SA FIE FACUTE CU O ANUMITA VITEZA. De obicei, intrebam doar care va fi durata deplasarii. Repet, viteza de deplasare si adaptarea la conditiile meteo si de trafic sunt stabilite de seful dispozitivului de insotire. El este cel care coodoneaza intreaga operatiunea in care sunt implicati politistii de la Rutiera”, sustine Oprea, care adauga si ca „NU MINISTRUL STABILESTE VITEZA DE DEPLASARE si nu am cerut niciodata nimanui sa mearga mai repede decat permit conditiile meteo”.

In alta ordine de idei, reprezentantii DNA au notat ca fostul vicepremier mergea, in seara tragediei, catre casa, in zona Cotroceni. Iar daca pana acum nu lamurise de unde anume plecase in seara respectiva, in aceasta privinta in spatiul public aparand tot soiul de variante, de aceasta data fostul sef al MAI a ales sa dezvaluie ca fusese la sediul SRI. „In ziua respectiva, am mers la mai multe institutii ale statului. Daca sustinerile vehiculate de unii anul trecut ar fi fost adevarate, sa fiti siguri ca detaliile picante ar fi aparut in comunicat. Adevarul este asa cum l-am spus inca de atunci. NU VENEAM NICI DE LA RESTAURANT, NICI DE LA VREO INTALNIRE PRIVATA SI NICI NU ERAM INSOTIT de altcineva in afara de sofer si aghiotant. Veneam de la una din institutiile statului aflata in stranse relatii de colaborare cu Ministerul, adica de la Serviciul Roman de Informatii”, mentioneaza Gabriel Oprea.

„Stiu ca sunt nevinovat”

La momentul mortii tanarului politist, colegii lui Bogdan au transmis un mesaj de condoleante

Un alt aspect asupra caruia a tinut sa se opreasca fostul sef al Ministerului de Interne este acela al felului in care si-a gasit sfarsitul tanarul om al legii, insistand ca politistul a cazul intr-un crater aflat pe suprafata carosabila: „Surprinzator (oare?), DNA uita ceva esential. Bogdan Gigina nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens. A cazut cu motocicleta intr-o groapa imensa din carosabil. Aici nu e vorba doar despre viteza sau ploaie, ci despre un element esential pe care procurorii il ignora cu buna stiinta. IN COMUNICATUL DNA NU EXISTA ABSOLUT NICIO REFERIRE LA GROAPA DIN CAROSABIL. Ca si cand aceasta nici nu ar fi existat. Eu intreb insa: daca nu ar fi fost acele lucrari nesemnalizate, oare Bogdan Gigina – chiar si ruland cu 84 km/h – ar fi murit? As vrea sa stiu raspunsul sincer al procurorilor la aceasta intrebare”.

Ar mai fi de mentionat faptul ca, in incheierea mesajului pe care l-a facut public in chip de reacetie fata de precizarile procurorilor, Oprea isi sustine, negru pe alb, nevinovatia. „Dragi prieteni, nu este un moment usor pentru mine. Dar stiu ca sunt nevinovat. Astept sa vad tot dosarul si tot ceea ce pot spune acum este ca voi utiliza, ca de fiecare data, parghiile legale pentru a arata ca spusele procurorilor nu au nicio baza reala”, sustine fostul vicepremier din Guvernul Ponta.

Deunazi, din directia DNA se mentiona ca s-a demarat procedura pentru „formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si Ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in perioada in care a detinut functia ministeriala”. Cititi DETALII AICI.

394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger