AcasăPoliticaFostul sef al statului, "suspect pentru spalare de bani". Precizarile lui Traian...

Fostul sef al statului, „suspect pentru spalare de bani”. Precizarile lui Traian Basescu

O informatie care, inca de la primele ore ale diminetii, a circulat in mass-media pe surse – aceea ca fostul presedinte este urmarit penal intr-un dosar- si-a gasit confirmarea, in urma cu dar cateva zeci de minute, chiar din partea lui Traian Basescu.

Concret, este vorba despre faptul ca fostul lider de la Cotroceni este suspectat de spalare de bani, in privinta cumpararii unui teren, dar si a unui imobil, ambele achizitii datand de mai bine de zece ani.

Pentru a evita, cel mai probabil, alte speculatii care s-ar fi putut face in acest caz si pentru a-si spune, practic, punctul de vedere, Traian Basescu a ales sa scrie un mesaj pe contul sau de Facebook, prin care a facut o serie de precizari. Din care se intelege ca a fost instiintat – din directia Parchetului General – ca este suspect in dosarul cu pricina, dar si ca aceasta cauza a fost redeschisa anul trecut si ca fostul sef al statului se asteapta sa fie audiat.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mesajul fosutlui presedinte:

„Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica.

Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ .

Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz”.

231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger