AcasăPoliticaFostul presedinte le atrage atentia sefilor celor doua Palate: "Este COD ROSU...

Fostul presedinte le atrage atentia sefilor celor doua Palate: „Este COD ROSU in sanatate”!

Campania de sprangere de semnaturi se va desfasura pana in iunie, atat pe strazile din Bucuresti, cat si din tara

Pe fondul publicarii, din directia Ministerului Sanatatii, a unei liste cu 50 de spitale in care s-au constatat „probe neconforme” in urma controalelor facute in problema dezinfectantilor, fostul presedinte a transmis un mesaj, adresat in principal sefilor statului si al Guvernului.

Prin intermediul paginii sale oficiale de pe o retea de socializare, Traian Basescu atrage atentia asupra unor aspecte mentionate intr-o ordonanta de urgenta, datand din urma cu aproximativ doi ani, in care exista prevederi ce tin de managementul Situatiilor de Urgenta.

„Cu privire la informatia data de Ministerul Sanatatii ca 51 de spitale, reprezentand circa 20% din spitalele din Romania, sunt infectate (sa dea Dumnezeu sa nu fie mai multe), cred ca domnii Iohannis si Ciolos trebuie sa citeasca OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta”, noteaza Traian Basescu, pe Facebook, detaliind continutul a doua puncte din articole continute in aceasta OUG, printre care mentiunile de la punctul D, conform carora <<“starea potential generatoare de situatii de urgenta – complex de factori de risc care, prin evolutia lor necontrolata si iminenta amenintarii, ar putea aduce atingere vietii si sanatatii populatiei, valorilor materiale si culturale importante si factorilor de mediu”>>.

„Domnilor Iohannis si Ciolos, este COD ROSU in sanatate”, conchide, in chip de avertisment pe acelasi subiect, fostul lider de la Cotroceni.

Verificari in aceasta chestiune se fac la nivelul intregii tari, in conditiile in care au aparut suspiciuni ca unele dezinfectante folosite in unitatile spitalicesti ar fi fost diluate. Noua dintre aceste spitale in care s-au constatat astfel de „probe neconforme” sunt in Bucuresti, printre ele fiind spitalele Floreasca si Universitar, dar si Institutul Parhon si spitalul de pneumologie „Marius Nasta”.

Ar mai fi de mentionat faptul ca tot in cursul acestei zile, s-a anuntat ca ministrul Cadariu a cerut sa fie verificate contractele incheiate de catre unitatile sanitare publice din subordinea Ministerului Sanatatii cu firma HexiPharma.

Cititi si: Scandalul dezinfectantilor. Lista spitalelor cu probleme: 9 dintre ele, in Bucuresti

Cazul dezinfectantilor. Cadariu cere DSP-urilor verificarea unor contracte incheiate de spitale

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger