AcasăPoliticaFostul sef al MAI poate fi urmarit penal: Iohannis a avizat cererea...

Fostul sef al MAI poate fi urmarit penal: Iohannis a avizat cererea Parchetului in cazul Toba

Solicitarea procurorilor, care au cerut aviz in vederea urmaririi penale a fostrului ministru de Interne a primit unda verde de la Cotroceni.

Asadar, seful statului a aprobat cererea formulata de conducerea DNA-ului, in urma cu aproape o saptamana, in cazul lui Petre Toba, pe care il suspecteaza de favorizarea faptuitorului, in cazul DIPI.

Anuntul din directia Presedintiei a fost facut joi in jurul pranzului, pasii procedurali presupunand ca, odata ce Klaus Iohannis a semnat acest aviz, cererea de urmarire penala in cazul lui Toba va ajunge la conducerea Ministerului Justitiei. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Toba Petre, Ministrul Afacerilor Interne in perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (…)”, transmit responsabilii cu Comunicarea, de la Cotroceni.

La momentul la care din directia DNA-ului se formula o astfel de cerere, procurorii notau, printre altele, urmatoarele aspecte: „la data de 1 aprilie 2016, in contextul in care, la Directia Nationala Anticoruptie se afla in instrumentare dosarul 20/P/2016 (…), Toba Petre, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente. Solicitarea procurorilor, formulata in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala si cele din domeniul informatiilor clasificate, viza cateva paragrafe din ordine emise la nivelul ministerului, privind normativele a caror incalcare a fost retinuta in sarcina functionarilor acuzati penal in legatura cu gestionarea fondurilor operative”.

author avatar
Cristina Stefan
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger