AcasăPoliticaFostul primar Tudor Pendiuc ajunge in instanta cu al doilea dosar

Fostul primar Tudor Pendiuc ajunge in instanta cu al doilea dosar

O data ce procurorii DNA pitesteni au decis trimiterea sa in judecata, fostul primar va ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Arges.

Acuzat de instigare la abuz in serviciu, presupusa fapta despre care reprezentantii DNA anunta, marti, ca ar data din vremea in care Pendiuc conducea destinele Pitestiului, fostul edil va lua, asadar, din nou calea instantei. Nu singur, ci alaturi de Florentin Mircea Braniste, in calitate de director al Administratiei Domeniului Public Pitesti, acesta din urma fiind acuzat de abuz in serviciu.

Redam in cele ce urmeaza mentiunile procurorilor din rechizitoriul intocmit in cazul de fata:

„In luna septembrie 2014, inculpatul Braniste Florentin-Mircea, in calitate de director al Administratiei Domeniului Public Pitesti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu incalcarea dispozitiilor legale, a dispus in mod abuziv efectuarea unor lucrari de modernizare si asfaltare pentru un drum aflat in afara domeniului public sau privat al municipiului Pitesti.

Suprafata de teren respectiva (506,6 m2 – o parte proprietate privata, o parte a statului) era constituita dintr-o cale de acces neasfaltata pana atunci, precum si dintr-un spatiu cu vegetatie aflat in continuarea acestei cai de acces, pana la locuinta unei persoane cu functie de conducere in cadrul primariei Pitesti.

In cauza Administratia Domeniului Public Pitesti s-a constituit persoana vatamata si parte civila cu suma de 27.747 lei, suma ce a fost achitata integral de inculpatul Braniste Florentin-Mircea”.

Va amintim faptul ca Tudor Pendiuc fusese trimis in judecata si in primavara anului trecut, intr-un alt dosar, in care era acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger