AcasăPoliticaFostul premier Ponta si-a pledat cauza in fata reprezentantilor Baroului Bucuresti

Fostul premier Ponta si-a pledat cauza in fata reprezentantilor Baroului Bucuresti

Odata ce fostul ministru al Justitiei a inaintat o solicitare vizand excluderea fostului sef al Guvernului din Barou, Victor Ponta s-a prezentat miercuri pe strada Dr. Dumitru Raureanu, pentru a-si sustine cauza in fata reprezentantilor Consiliului acestui for.

Fostul premier a ajuns cu aproape 10 minute inainte de ora 14 la sediul Baroului Bucuresti, la sedinta convocata dupa ce zilele trecute Monica Macovei a adresat Baroului o cerere prin care solicita excluderea fostului sef al Guvernului, avocat de meserie, din acest for, urmare a emiterii ordinului Ministerului Educatiei prin care i s-a retras titlul de doctor in Drept.

Victor Ponta nu a zabovit la intrevederea cu reprezentantii Baroului, ci nici macar un sfert de ora. La iesire, nu a reiesit prea clar daca discutiile s-au amanat, mai precis au fost reprogramate, cum a cerut Macovei, motivand faptul ca nu poate fi prezenta la intrunire, fiind prinsa cu lucrarile Parlamentului European. „In cadrul Consiliului sunt oameni care cunosc foarte bine prevederile legale, nu era nevoie sa ii conving eu (…) imi exprim regretul ca institutii care nu au nicio legatura cu politica (…) sunt folosite de dna Macovei”, a sustinut Ponta, la plecarea de la discutii, social-democratul insistand ca „baroul nu are legatura cu politica”.

La inceputul lunii, Macovei facea publica solicitarea in cauza, motivand-o astfel: „Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de “doctor in drept”. Titlul de doctor i-a fost retras de Ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat dl Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat.”

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger