AcasăPoliticaFostul ministru Oprea asteapta decizia colegilor senatori

Fostul ministru Oprea asteapta decizia colegilor senatori

Ajuns a treia oara in ipostaza de a astepta sa afle ce anume decid colegii din cadrul Camerei Superioare a Legislativului in privinta unei solicitari formulate, pe numele sau, de catre procurorii anticoruptie, senatorul Gabriel Oprea are sanse asa afle in cursul dupa-amiezii, asemeni opiniei publice, rezultatul votului din plen.

UPDATE: Oprea a invocat, in apararea cauzei sale, faptul ca ar fi existat trei gropi din carosabil, nesemnalizate. „Va rog sa votati impotriva acestei cereri”, s-a adresat fostul ministru colegilor sai senatori. Ramane de vazut daca apelul sau va avea sau nu succesul pe care mizeaza fostul membru al Guvernului Ponta.

–-

Si anume ce soarta va vea solicitarea anchetatorilor anticoruptie in privinta avizului pentru urmarirea sa penala, in ancheta mortii tanarului politist Gigina.

Suspiciunea in cazul de fata este de ucidere din culpa, dupa cum anuntau, saptamanile trecute procurorii, la momentul formularii cererii respective. Intre timp, solicitarea a parcurs toti pasii procedurali impusi de lege, si anume a trecut prin Biroul Permanent si apoi de Comisia Juridica, Oprea insusi sustinandu-si punctul de vedere in fata senatorilor juristi, in cursul saptamanii trecute. Forul ultim amintit a dat unde verde cererii DNA-ului, iar in aceasta dupa-amiaza, dupa ora 17.30 – aspect stabilit abia luni dupa pranz 0, ar urma sa aiba loc votul final.

Ora se poate decala, avand in vedere ca in cursul acestei dupa-amiezi este asteptat sa vina in fata plenului reunit al celor doua Camere primul-ministru Ciolos, pentru a prezenta un raport pe teme economice si pentru a raspunde intrebarilor alesilor neamului.

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger