AcasăPoliticaFost oficial in MJ, la DNA in cazul OUG 13

Fost oficial in MJ, la DNA in cazul OUG 13

Procurorul Sima – fostul adjunct al ministrului Justitiei – s-a prezentat in prima zi a saptamanii la DNA.

UPDATE: Aproximativ trei ore a stat  de vorba cu procurorii fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei. La finele audierii, Sima a declarat doar ca are calitatea de martor in cazua de fata, punctand ca nu poate da alte detali.

–––

Constantin Sima a ajuns in fata procurorilor cu putine minute inainte de ora 13, pentru a da declaratii in dosarul pe care procurorii l-au deschis in privinta ordonantei – abrogate chiar in cursul zilei precedente – in urma unor sesizari, din cate mentionau reprezentantii DNA in urma cu cateva zile. Inainte de a intra sa discute cu anchetatorii anticoruptie, procurorul a sustinut ca nu a contribuit la redactarea OUG 13.

Sima a ajuns in fata reprezentantilor DNA la doar cateva zile de cand s-a aflat ca nu mai e secretar de stat in cadrul ministerului Justitiei, o data ce Procurorul General a propus incetarea detasarii sale la MJ, tocmai pe fondul declansarii unei anchete in privinta ordonantei.

Cu o zi inainte de oficializarea acestei decizii, adica joia trecuta, din directia institutiei conduse de Laura Kovesi se mentionau urmatoarele aspecte: „La Directia Nationala Anticoruptie s-a inregistrat o sesizare depusa de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate in competenta de solutionare a institutiei, in legatura cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, in conformitate cu prevederile procesual penale, se efectueaza acte procedurale cu privire la aspectele sesizate”.

sursa foto: telegrafonline.ro

360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger