AcasăPoliticaFost deputat PSD, gasit incompatibil de ANI!

Fost deputat PSD, gasit incompatibil de ANI!

Vasile Ghiorghe Gliga, fost deputat social democrat in perioada 2008-2012, a fost gasit in incompatibilitate de functii, precizeaza, miercuri, reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate.

Astfel, in comunicatul ANI dat publicitatii miercuri, se mentioneaza ca Gliga ar fi detinut, simultan, calitatea de deputat si de comerciant, in perioada 19.12.2008-13.05.2013. Reprezentantii institutiei precizeaza ca fostul deputat social-democrat a fost anuntat despre declansarea procedurii de evaluare in cazul sau, precum si despre drepturile de care beneficiaza.

In conditiile in care ANI a constatat prezenta starii de incompatibilitate in cazul lui Gliga, acesta nu mai are dreptul sa ocupe functii publice vreme de trei ani. „Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului”, se mai precizeaza in comunicatul ANI.

Totodata, reprezentantii Agentiei amintesc faptul ca, in noiembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul General, Gliga, alaturi de alti cinci deputati, fiind acuzati de conflict de interese. Concret, social-democratul, la acea vreme membru in Parlament, era acuzat ca si-a angajat sotia in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 28 Mures, in perioada ianuarie 2009 – martie 2011.

Sursa foto: cdep.ro

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger