AcasăPoliticaForta Civica s-a impiedicat in drum spre Parlamentul European

Forta Civica s-a impiedicat in drum spre Parlamentul European

Preocupati de unificarea dreptei si de cursa prezidentiala, ”ungurenii” au uitat sa actualizeze listele Fortei Civice in 2013, asa cum  impune legea in orice an preelectoral.

Razvan Ungureanu a uitat sa-si reinscrie Forta Civica la tribunal, asa cum prevede legea

Situatia poate duce la eliminarea din start a FC-ului din cursele electorale programate pentru acest an. Concret, legea obliga partidele sa se reinscrie in toti anii preelectorali, mai exact sa-si redepuna listele cu membri la tribunal. Prevedere omisa de Forta Civica prezidata de Mihai Razvan Ungureanu, ceea ce inseamna ca orice candidatura depusa de FC la europarlamentarele sau la prezidentialele din acest an ar putea fi respinsa. Aflati in ofsaid, ”civicii” lui Ungureanu sustin insa ca problema se poate rezolva cata vreme legea ”nu spune si ce se intampla daca nu sunt depuse”.

Ba mai mult, ei afirma si ca s-a mai intamplat si alta data ca unele partide sa-si depuna listele mai tarziu (cazuri concrete PC si PNG in ianuarie 2008), fara insa a fi impiedicate sa participe la alegeri. Optimist din fire, liderul Ungureanu ignora subiectul si isi concentreaza atentia doar asupra parafarii unei aliante de dreapta, situatie in care ar creste sansele de reusita ale FC (inclusiv ale lui). Cum insa principalul motor al dreptei, PDL-ul, nu are de gand sa-si incarce listele electorale cu ”stranieri”, Ungureanu ia in calcul ”cel mai dificil scenariu”, acela in care FC candideaza pe cont propriu, dar nu fara a ameninta cu darea in gat a adversarilor unificarii: ”Mai devreme sau mai tarziu, ma va obliga sa vorbesc in clar despre cine nu doreste unitatea dreptei”.

author avatar
Simona Badulescu
322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger