AcasăPoliticaFinantatorii mass-media, scosi la lumina prin Constitutie

Finantatorii mass-media, scosi la lumina prin Constitutie

Parlamentarii insarcinati cu revizuirea Constitutiei dau zor sa finalizeze textul in aceasta sesiune

Noua Constitutie il exonereaza de raspundere civila pe proprietarul de presa, dar obliga institutiile mass-media sa-si declare public sursele de finantare si actionarii.

Parlamentarii insarcinati cu revizuirea Constitutiei dau zor sa finalizeze textul in aceasta sesiune

Comisia pentru revizuirea legii fundamentale a fost de acord sa preia o propunere facuta de Forumul Constitutional, care vizeaza modificarea articolului 38, alineatul 5. „Mijloacele de comunicare in masa au obligatia de a declara public sursele finantarii si structura actionariatului. Procedura declararii se stabileste prin lege”, prevede amendamentul Forumului, adoptat ca atare, ieri, de catre majoritatea parlamentarilor din Comisie. De asemenea, acestia au decis sa introduca si agentiile de presa in textul prevederii care consfinteste autonomia serviciilor publice de radio si de televiziune. Iar referitor la serviciile oferite de mass-media audiovizuala, viitoarea Constitutie va garanta exercitarea dreptului de antena pentru toate grupurile sociale si politice importante. Raspunderea pentru pentru materialele si informatiile publicate a fost si ea in vizorul parlamentarilor insarcinati cu revizuirea, acestia hotarand ca responsabili vor fi doar autorul si persoana care exercita raspunderea editoriala, nu si proprietarul de presa.

IPS Daniel are si el propuneri de modificare a Constitutiei

Odata alesi, parlamentarii o lasa mai moale cu biserica

Patriarhul Daniel doreste mentionarea „rolului important al BOR si al celorlalte biserici si culte recunoscute in istoria Romaniei si in viata societatii romanesti”, in textul constitutional. In pofida fervorii religioase manifestate de politicieni in preajma si in timpul campaniilor electorale, solicitarea a fost respinsa, alesii fiind de acord doar cu includerea mentiunii dorite de patriarh in preambulul Constitutiei. In plus, capul BOR vrea si definirea constitutionala a casatoriei ca fiind posibila doar intre „un barbat si o femeie”. Si tot Patriarhul Daniel a cerut Comisiei de revizuire pastrarea, in viitoarea lege fundamentala, a prevederii prin care se garanteaza libertatea invatamantului religios „inclusiv in scolile de stat”.

author avatar
Simona Badulescu
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger