AcasăPoliticaUPDATE Fenechiu, revocat de presedintele Basescu din functia de ministru. Ponta, interimar...

UPDATE Fenechiu, revocat de presedintele Basescu din functia de ministru. Ponta, interimar la Transporturi

Dupa aflarea deciziei magistratilor ICCJ, care au decis o condamnare de cinci ani de inchisoare, in dosarul „Transformatorul”, ministrul Relu Fenechiu l-a anuntat pe premierul Ponta ca demisioneaza de la sefia Transporturilor.

UPDATE: Presedintele Basescu a semnat, vineri dupa-amiaza, decretul de revocare din functie a liberalului Relu Fenechiu din fruntea Ministerului Transporturilor, dar si pe cel de numire a premierului Victor Ponta in calitate de ministru interimar la Transporturi.

„Decret pentru revocarea din functie a unui membru al Guvernului – In temeiul prevederilor articolelor 85 alin. (2), 100 alin.(1) si 106 din Constitutia Romaniei, precum si al articolelor 5 si 7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea primului-ministru,

Presedintele Romaniei d e c r e t e a z a: Articol unic – Se revoca din functie domnul Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

–-

Seful Guvernului urmeaza sa preia interimatul la Ministerul Transporturilor, pana cand PNL va face o noua propunere pentru portofoliul la care a renuntat Relu Fenechiu. Decizia a fost confirmata de catre premierul Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV. „Am discutat cu Relu Fenechiu. El mi-a confirmat ca nu doreste sa continue la Ministerul Transporturilor. Voi propune presedintelui sa asum eu portofoliul pana PNL imi va face o propunere pentru functia de ministru”, a precizat premierul. In cadrul scurtei interventii, seful Guvernului a vorbit despre Relu Fenechiu ca despre „unul dintre cei mai eficienti ministri”, pe durata portofoliului acestuia, de sase luni in fruntea Transporturilor.

Magistratii ICCJ au anuntat, vineri dupa-amiaza, sentinta in cazul lui Relu Fenechiu, dar si al celorlalte cinci persoane acuzate in dosarul „Tranformatorul”. Fenechiu, la acel moment ministru al Transporturilor, a primit cinci ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Citeste si:Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, condamnat la inchisoare

Pe Fenechiu l-au lasat nervii

Ordin in PNL: Totul pentru Relu, totul pentru Fenechiu!

DNA ii face vant in justitie liberalului Relu Fenechiu

Fenechiu, adus la judecata PSD-ului

293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger