AcasăPoliticaEuroparlamentare: MAI si Parchetele verifica 82 de fapte penale reclamate pe...

Europarlamentare: MAI si Parchetele verifica 82 de fapte penale reclamate pe durata scrutinului

Cele mai multe reclamatii pentru posibile incalcari ale legii au venit din Bucuresti

Purtatorul de cuvant al M.A.I., subcomisarul de politie Monica Dajbog, a facut, ieri, o declaratie de presa privind  privind desfasurarea scrutinului electoral din punct de vedere al masurilor de ordine publica.

Cele mai multe reclamatii pentru posibile incalcari ale legii au venit din Bucuresti

”Referindu-ne la modul in care s-a desfasurat procesul de votare din ziua de 25 mai – din punct de vedere al masurilor dispuse de catre conducerea Ministerului Afacerilor Interne, acestea au asigurat desfasurarea unui proces electoral fara incidente majore care sa afecteze ordinea publica . Pe intreaga perioada a desfasurarii procesului de votare au fost inregistrate de catre structurile MAI sesizari prin intermediul numarului 112, de la formatiunile politice, de la diversi cetateni, dar si ca urmare a propriilor actiuni ale structurilor noastre operative”, a spus oficialul MAI.
La  nivel national au fost sesizate 300 de situatii care priveau posibile incalcari ale  legii.  Peste 40% dintre acestea, adica 130 de sesizari nu s-au confirmat.  Cele mai multe au fost inregistrate in Bucuresti si judetul Dambovita, insemnand 42, respectiv, 36 de sesizari.

In 82 de situatii sesizate structurilor MAI, aspectele reclamate au reprezentat fapte cu caracter penal.  ”In toate situatiile se fac  cercetari sub coordonarea Parchetelor pentru documentarea acestor posibile infractiuni”, a precizat Monica Dajbog . In ziua alegerilor,  nu au fost persoane retinute sau arestate pentru fapte savarsite in legatura cu procesul electoral.

Numarul sesizarilor inregistrate duminica reprezinta mai putin de jumatate fata de sesizarile primite la ultimul proces electoral, cel din 2012, cand am avut 612 astfel de semnalari. Cele mai multe sesizari au fost legate de continuarea propagandei electorale – 27 de evenimente in ziua de 25 mai  fata de 94 in 2012.

La nivel national au fost angrenati peste 26.000 de politisti, 9.000 de jandarmi, 3.500 de politisti de frontiera, 6.500 pompieri si cadre de la alte structuri, in total peste 50.000 de angajati ai MAI.

author avatar
Tudor Borcea
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger