AcasăPoliticaElicopterul SMURD prabusit: Seful ISU Constanta, demis. Ministrul Oprea propune schimbarea din...

Elicopterul SMURD prabusit: Seful ISU Constanta, demis. Ministrul Oprea propune schimbarea din functie a prefectului constantean

Dupa accidentul in care a fost implicat elicopterul SMURD, la bordul caruia se aflau patru persoane, toate pierzandu-si viata in urma prabusirii aparatului de zbor in apa lacului Siutghiol, ministrul de Interne a dispus schimbarea din functie a sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Constanta.

Viorel Jianu a fost inlocuit, astfel, de la conducerea ISU constantean, din ordinul vicepremierului Oprea, a anuntat, marti la amiaza, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, in cadrul unei conferinte de presa in care au fost prezentate, pas cu pas, masurile luate de autoritati, dupa anuntarea la 112 a accidentului aviatic.

Totodata, Dajbog a precizat ca Oprea ii propune primului-ministru schimbarea in functie a prefectului judetului Constanta, Radu Volcinschi.

Masurile sunt luate la o zi dupa procucerea tragediei din judetul Constanta, dupa ce un elicopter SMURD de tip EC 135, la bordul caruia se aflau doi piloti din cadrul Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si doua cadre medicale apartinand SMURD Constanta, mai exact, pilotul Petre Corneliu Catuneanu, copilotul Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton, s-a prabusit in lacul Siutghiol. Toti cei patru oameni aflati la bord au murit.

145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger