AcasăPoliticaElevii din Tancabesti s-au intoxicat cu monoxid de carbon, nu cu clor....

Elevii din Tancabesti s-au intoxicat cu monoxid de carbon, nu cu clor. MAI cere inchiderea scolii

In conditiile in care 21 de copii si un adult aflati in incinta unei scoli din Tancabesti au avut nevoie de ingrijiri medicale, in aceasta dimineata, dupa ce s-au simtit brusc foarte rau, autoritatile au demarat o ancheta.

La solicitarea ministrului de Interne, s-au facut verificari in cladirea unitatii scolare ilfovene, care au scos la iveala faptul ca, desi intr-o prima faza in incinta se simtea un miros puternic de clor, ceea ce a condus la ipoteza ca aceasta substanta chimica le-ar fi provocat elevilor de clasa a  VI-a si a VIII-a starea de rau, lucrurile nu stateau tocmai asa.

Astfel, potrivit Ministerului de Interne, elevii s-ar fi intoxicat cu monixod de carbon, emanat, cel mai probabil, de instalatia de incalzire a Scolii Generale numarul 1 din Tancabesti, mai exact de cele doua centrale termice din interiorul cladirii. „Analizele medicale efectuate la spitalele Grigore Alexandrescu si Floreasca au reliefat ca elevii prezentau o concentratie in sange a monoxidului de carbon peste nivelul admis, ceea ce a condus la concluzia ca starea de lesin a acestora a fost cauzata de intoxicarea cu monoxid de carbon”, precizeaza reprezentantii minsiterului condus de Gabriel Oprea, intr-un comunicat.

In timp ce copiii primeau ingrijiri medicale, specialistii faceau investigatii in cladirea scolii, pentru a stabili sursa scurgerilor de gaz. Pana la elucidarea cauzelor care au stat la baza incidentului, pe poarta cladirii scolii ar putea fi pus lacatul. „Pana la finalizarea verificarilor tehnice si remedierea situatiei, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat factorilor responsabili inchiderea respectivei unitati de invatamant”, se mai arata in comunicatul citat.

Va amintim ca, odata ce cazul a fost semnalat la numarul unic de urgenta-112, mai multe ambulante au ajuns in ajutorul elevilor, cei mai multi dintre ei fiind transportati la trei unitati medicale din Bucuresti -Grigore Alexandrescu, Urgenta Floreasca si Elias – in cazul altor patru copii parintii refuzand transportul la spital, pe motiv ca starea lor de sanatate nu este atat de grava.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger