AcasăPoliticaElena Udrea, adusa la DNA

Elena Udrea, adusa la DNA

Fostul ministru al dezvoltarii si Turismului a fost adus, luni, in jurul orei 11.45, din Arestul Politiei Capitalei, unde se afla de saptamana trecuta, la sediul DNA, pentru a discuta cu procurorii anticoruptie.

S-a intamplat la scurta vreme dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a solicitat Camerei o noua incuviintare de efectuare a urmaririi penale, precum si un nou aviz privind arestarea preventiva a deputatului PMP, deputatul PMP fiind acuzat de noi fapte de luare de mita, in „Dosarul Gala Bute”.

Cel mai probabil, Elenei Udrea i se vor aduce la cunostinta noile acuzatii in cauza penala in care este vizata de cercetari. In acelasi dosar, cel privind organizarea „Galei Bute”, eveniment ce a avut loc in vara anului 2011, Camera a incuviintat, in urma exact o saptamana, solicitarea privind urmarirea penala si arestarea preventiva a fostei sefe a PMP, pentru „abuz in serviciu”, „tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”, „folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite”, precum si „luare de mita”.

Aceasta noua solicitare a DNA survine aparitiei unor „noi elemente ce au conturat suspiciunea savarsirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizarii Camerei Deputatilor”, dupa cum mentioneaza DNA.

Va amintim ca magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, miercuri, 11 februarie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Elenei Udrea, in „dosarul Microsoft”.

Citeste si: DNA, noua cerere de arestare preventiva pentru Udrea, pentru alte acuzatii de luare de mita

author avatar
Cristina Stefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger