AcasăPoliticaEgalitate in Comisia Juridica a Senatului, la votul privind prima solicitare in...

Egalitate in Comisia Juridica a Senatului, la votul privind prima solicitare in cazul lui Valcov. Boboc: Plenul va decide

Plenul Senatului, care se va reuni, miercuri, va decide care va fi urmatorul pas in cazul unei prime solicitari care il vizeaza pe social-democratul intrat in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru acuzatia de trafic de influenta. Avizul comisiei senatorilor juristi, unul consultativ de altfel, a fost negativ, pe motiv de… egalitate la vot.

Cum rezultatul votului din Comisia Juririca a Senatului a indicat faptul ca numarul parerilor „pro” si „contra” solicitarii DNA privind incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a fostului ministru al Finantelor este egal, presedintele acestui for parlamentar a anuntat ca raportul ce va fi trimis in plen va fi unul negativ. „Rezultatul votului (…) a fost acela de 5 voturi „pentru”, cinci „impotriva” si o abtinere (…) Ca atare nu putem trasmite plenului un raport favorabil asupra acestei solicitari (…)”, a precizat, marti la amiaza, senatorul Catalin Boboc, lider al comisiei formate din juristii acestei camere a Parlamentului.

Astfel, decizia in cazul primei cereri inaintate de catre procurorii DNA, vizandu-l pe Valcov, va apartine plenului Senatului. „Plenul in schimb, va fi cel care va decide la final, aviuzul notstru fiind unul de recomandare, pana la urma nu este obligat Plenul sa tina cont de el”, a mentionat senatorul, amintind ca raportul in cauza va pleca spre plen cu un aviz negativ.

Precizarile au fost facute marti, in ziua in care DNA a cerut incuviintarea efectuarii in continuare a urmaririi penale in cazul lui Darius Valcov, precum si un nou aviz, de la Senat, in vederea retinerii si arestarii preventive a fostului ministru, „sub aspectul savarsirii infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale”.

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger