AcasăPoliticaEdilul Razvan Sava stie sa puna tevi doar la banii statului

Edilul Razvan Sava stie sa puna tevi doar la banii statului

Look de Alain Delon, experienta de edil deloc

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Look de Alain Delon, experienta de edil deloc

Pentru candidatul PNL la Primaria Sectorului 4, Razvan Sava, campania electorala s-a cam incheiat. Chiar inainte sa inceapa. Faptul ca demisionarul Cristian Popescu Piedone si-a anuntat ieri candidatura ca independent  a facut ca actualului primar general interimar sa i se naruie lumea. Aruncat in lupta electorala de grupul de interese din care face parte, Sava si-a dat abia acum seama ca si-a ales total gresit sectorul. Chiar daca handicapul lui Piedone se cheama “Colectiv”, Sava are unele si mai mari: lipsa totala de experienta in administratie si comunicare zero.

Incalzire cu contractele cu statul

Ajuns in politica in urma ambitiilor unei gasti apropiate lui Rares Manescu si scos din anonimat odata cu numirea in functia de primar interimar al Capitalei, Razvan Sava se da frumusel si atat. Din punct de vedere profesional, putine spre deloc sunt lucrurile care pot fi mentionate. Tocmai pentru ca se invarte printre baieti cu state vechi in politica, Sava a invatat, inainte de a-si pune palaria prea mare numita Primaria Capitalei, sa faca afaceri cu statul. Politicianul, privit de multi ca un baietel firav, care doar zambeste, nefiind in stare sa lege doua vorbe in fata unei camere de televiziune, pare specialist in contracte cu statul.  Presa centrala, care a citat-o pe Narcisa Iorga, fost membru CNA, a scris ca a incheiat, prin firma sa, 5 contracte cu statul, ultimul fiind semnat chiar in ziua in care isi depunea prima declaratie de avere la Primarie. Contractele le-a obtinut la putin timp dupa ce guvernul USL a preluat puterea in 2012. Totodata “norocul” a dat si peste sotia sa, care este comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, reorganizata ASF, unde castiga 150.000 de euro pe an de la bugetul statului. „Razvan Sava, noul primar general interimar al Capitalei, membru PNL, votat si de consilierii PSD, este un baiat norocos si destept. Norocos, pentru ca are o sotie extraordinara, numita comisar CNVM la propunerea Partidului Conservator, cu un venit anual de aproximativ 150.000 de euro. E si destept, pentru ca, in 2012, imediat dupa instalarea la putere a guvernului Ponta, a castigat 5 contracte cu statul, unele chiar dupa sistemul ziua si contractul. Ultimul, a carui valoare depaseste jumatate de milion de euro, a fost semnat exact, dar exact in ziua in care Razvan Sava isi depunea la Primaria Capitalei prima declaratie de avere si de interese: 19 iulie 2012. Contractul viza nu cine stie ce lucrari in Beverly Hills, ci pentru alimentarea cu apa a satului Mariuta (Belciugatele – Calarasi). Curtea de Conturi noteaza intr-un raport ca primaria a platit firmei lui Sava lucrari neexecutate, iar presa locala scrie ca prin conductele din sat nu curge nici strop de apa”, a scris Narcisa Iorga pe pagina sa de Facebook.

Alain Delon de la Primaria Capitalei si Satul Francez

Desi a avut si inca mai are sansa sa arate ca macar vrea sa faca ceva, nu neaparat ca se pricepe, Alain Delon de la Primaria Generala continua se se plimbe prin Bucuresti ca un fotomodel, fluturand crezul lui Klaus Iohannis:  “Mai multe fapte, mai putine vorbe”. Doar ca faptele, si alea foarte putine, nu-l ajuta, ci mai degraba il pot arunca in gheara DNA. Asta nu mai departe de ultimul scandal in care Sava isi da arama pe fata si confirma eticheta de om al lui Manescu si grupului de interese. Recent, tot presa a fost cea care a semnalat ca tinerelul primar general interimar ar fi pe cale sa dea un tun de zeci de milioane de euro. Tinta: atat de ravnitul Sat Francez. Se spune ca Razvan Sava si ai lui au facut deja doi pasi importanti spre marea comoara: doi consilieri generali au initiat deja o Hotarare de Consiliu prin care vor sa obtina transferul Satului Francez (de pe Soseaua Nordului nr. 114-140) de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB) la Administratia Fondului Imobiliar (AFI). Apoi, sub pretextul ca AFI nu ar avea suficiente fonduri pentru amenajarea si reconditionarea imobilelor, complexul se vinde unui privat. Speriati probabil de valul de anchete, Sava si apropiatii au schimbat macazul in sedinta Consiliului General din 31 martie. Astfel, din proiectul de Hotarare – in care se mentiona, discret, transferul ”Satului Francez” – a fost eliminat exact punctul care se referea la complexul pe care pusese ochii playboy-ului Sava. In aceste conditii, revenirea in lupta electorala a lui Cristian Popescu Piedone nu face decat sa-i diminueze sansele lui Sava, si asa putine, la Primaria Sectorului 4.

Curriculum Vitae

Studii

1990–1995 Diploma de licenta Facultatea de Energetica – Universitatea Politehnica Bucuresti

Experienta profesionala

2012–Prezent  – Consilier Consiliul General al Municipiului Bucuresti 2008–2012 –  Manager SC ICT TOTALL – TERM SRL

2004–2008 –  Manager SC ICT TEHNO – TERM SRL

2001–2004  – Director SC PROTEHNIC GRUP SRL

1996–1997 –  Consultant tehnic SC ASCOMI TRADE COMPANY SRL 1995–1996  – Inginer proiectare SC TUBAL SA

author avatar
Andrei Coman
1.046 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger