AcasăPoliticaEdilul din Urziceni ajunge in instanta

Edilul din Urziceni ajunge in instanta

Odata ce procurorii anticoruptie au decis trimiterea in instanta a dosarului in care este cercetat, alaturi de un director din cadrul Primariei Urziceni, edilul orasului situat la cateva zeci de kilometri de Capitala va ajunge in fata magistratilor Tribunalului Ialomita.

Anchetatorii il acuza pe Constantin Sava, cercetat la momentul de fata sub control judiciar, ca ar fi savarsit doua fapte de instigare la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. In aceeasi cauza a fost deferita justitiei si Maria Irimie, director executiv in cadrul institutiei, la Directia Impozite si Taxe Locale, la data faptelor consemnate in dosar. Aceasta este acuzata de doua fapte de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din cate au anuntat procurorii DNA.

Concret, in rechizitoriul consemnat in cazul de fata procurorii au notat ca in doua ocazii, in iunie 2014 si in ianuarie anul trecut, primarul din Urziceni ar fi determinat-o pe directoare „sa dispuna ridicarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societati comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind suspendarea sau incetarea executarii silite”, ceea ce, spun anchetatorii, ar fi prejudiciat primaria locala.

sursa foto: guraialomitei.com

author avatar
Cristina Stefan
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger