AcasăPoliticaEdilul din Baia Mare, retinut de procurori/ Azi afla ce va decide...

Edilul din Baia Mare, retinut de procurori/ Azi afla ce va decide instanta

Catalin Chereches a petrecut noaptea in regim privativ de libertate, iar in cursul acestei zile urmeaza sa fie dus la mandat, ramanand de vazut ce anume vor hotari judecatorii in privinta propunerii procurorilor, care cer arestarea preventiva a edilului.

Dupa ce deunazi primarul baimarean anunta el insusi ca s-a trezit cu procurorii la usa biroului sau din primarie, tarziu seara trecuta, dupa ce a fost audiat, opinia publica a aflat ca anchetatorii au dispus retinerea pentru 24 de ore a edilului.

Acuzat de luare de mita in forma continuata, Chereches s-a ales cu un dosar deschis pe numele sau. Odata retinut pentru 24 de ore, in urma unui flagrant- din cate au anuntat anchetatorii anticoruptie, primarul din Baia Mare urmeaza sa fie dus, miercuri, in fata magistratilor Tribunalului Cluj, procurorii propund arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Iata ce mentioneaza procurorii in privinta acuzatiilor care i se aduc primarului baimarean, dupa cum rezulta din comunicatul DNA:

„Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In cursul anului 2014, inculpatul Chereches Catalin, in calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denuntator in cauza) sa ocupe o functie de conducere in cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

In continuare, inculpatul Chereches Catalin i-a promis acesteia sprijin financiar, atat pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cat si pentru continuarea in bune conditii a activitatii clubului, cu conditia ca o parte din banii primiti de club sa-i fie remisi edilului.

Astfel, in baza intelegerii dintre cei doi, in perioada martie-august 2015, inculpatul Chereches Catalin a pretins si a primit de la persoana respectiva suma de 70.000 lei, in mai multe randuri, direct sau prin intermediar.

De asemenea, in perioada imediat urmatoare, inculpatul Chereches Catalin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea sustinerea financiara a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denuntatorului sa cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comerciala.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o alta transa de bani, in acelasi cuantum, edilul i-a solicitat denuntatorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumatate din sponsorizarea pe care o firma o facuse anterior clubului.

In legatura cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Chereches Catalin i-a transmis denuntatorului sa nu scoata din banca decat sume cuprinse intre 10.000 si 30.000 lei, lucru cu care acesta din urma s-a conformat.

In acelasi context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Chereches Catalin fiind gasita suma de 30.000 lei”.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger