AcasăPoliticaEdilul brasovean, cercetat sub control judiciar intr-un dosar de coruptie

Edilul brasovean, cercetat sub control judiciar intr-un dosar de coruptie

Ziua de miercuri a adus la urechile opiniei publice vestea ca doi politicieni cunoscuti au ajuns sa fie cercetati de DNA sub control judiciar.

Asadar, nu doar co-presedintele – demisionar- al PNL Vasile Blaga se afla in aceasta situatie, ci si George Scripcaru, primarul din Brasov. Despre masura plasarii sale sub control judiciar pentru doua luni, respectiv 60 de zile, din directia DNA s-au facut precizari miercuri, in conditiile in care procurorii au institut masura inca din ziua precedenta.

Fostul edil brasovean, reales pentru un nou mandat in fruntea urbei, la alegerile din iunie acest an, este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, dar si de participatie improprie la abuz in serviciu.

Paguba de peste 630.000 de lei

Din informatiile facute publice de catre anchetatori rezulta faptul ca primarul ar fi intrat in vizorul anchetatorilor ca pentru ca ar fi folosit in interes personal -timp de 9 ani, adica in intervalul 2007-2015- a unor masini care, de fapt, ar fi fost date in folosinta primariei locale. Mai mult, edilul e acuzat ca ar fi cerut unui director al unei societati din subordinea Primariei locale „ca, in cazul in care pe adresa societatii vor veni solicitari din partea Politiei Rutiere, sa fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel sa fie sanctionat contraventional in locul edilului”, lucru care s-ar fi si intamplat, in primavara anului 2009. La acea data, sustin procurorii, o alta persoana ar fi fost amendata pentru depasirea vitezei legale, desi la volan s-ar fi aflat chiar primarul brasovean. „Consecinta acestei conduite infractionale a fost prejudicierea societatii respective cu suma totala de 630.567,28 lei reprezentand valoarea masinilor achizitionate si cheltuielile suportate cu intretinerea/utilizarea acestora”, sustin procurorii.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger