AcasăPoliticaE oficial: UDMR ramane in coalitia de guvernare, insa Kelemen Hunor demisioneaza...

E oficial: UDMR ramane in coalitia de guvernare, insa Kelemen Hunor demisioneaza din Executiv

UDMR ramane la guvernare, dar Kelemen Hunor paraseste portofoliul de ministru al Culturii si functia de vicepremier. Anuntul a fost facut, vineri dupa-amiaza, chiar de catre liderul formatiunii politice.

Kelemen Hunor a precizat ca va demisiona din Executivul Ponta 3, ca urmare va parasi si fotoliul de vicepremier, asociat portofoliului Culturii, dar ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va continua sa faca parte din coalitia de guvernare. „UDMR ramane in guvernare, in coalitia de guvernare si eu o sa ma retrag zilele urmatoare, o sa-mi dau demisia”, a afirmat actualul ministru al Culturii, mentionand, insa, ca inca nu a fost luata in discutie o varianta de inlocuitor al sau in Cabinetul condus de Victor Ponta.

Totodata, liderul UDMR a precizat ca solutia, agreata de Consiliul permanent al UDMR, a fost luata in urma discutiilor avute cu primul-ministru Ponta, dar si ca, din toamna, va fi initiata o dezbatere, in comisiile parlamentare, cu privire la rolul minoritatilor. „In urma discutiilor am ajuns, inca de miercuri, la un compromis, care din punctul meu de vedere este un pas important atat in ceea ce priveste pozitia primului-ministru, cat si posibilitatea de a purta un dialog constructiv pe acest subiect ((initiativa cetateneasca referitoare la minoritati -n.r)”, a declarat Kelemn Hunor, in cadrul unei conferinte de presa, la finele sedintei Consiliului Permanent al UDMR.

Mai mult, liderul Uniunii a anuntat ca joia viitoare, forul de conducere al UDMR se va intruni din nou, pentru a lua, printre altele, o decizie cu privire la candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger