AcasăPoliticaE oficial: Tudorache, propus pentru sefia Ministerului de Interne

E oficial: Tudorache, propus pentru sefia Ministerului de Interne

Dacian Ciolos a anuntat, marti dimineata, faptul ca propunerea sa pentru preluarea functiei de ministru de Interne este seful Cancelariei premierului, Dragos Tudorache.

Anuntul primului-ministru vine sa confirme, practic, informatiile vehiculate – pe surse- inca de la finele saptamanii trecute, mai exact inca de la o zi de cand Petre Toba isi anunta demisia, pe fondul cererii formulate de catre procurorii DNA pe numele acestuia, referitor la incuviintarea urmaririi penale, in dosarul DIPI.

Cat despre argumentele care l-au convins sa inainteze aceasta propunere sefului statului, Ciolos a mentionat faptul ca, din postura pe care a avut-o pana la acest moment, cea de sef al Cancelariei premierului, Tudorache „cunoaste cat de cat cum functioneaza ministerul”, dar si ca, prin prisma functie amintite, acesta din urma a colaborat cu Toba. Dacian Ciolos a adaugat ca e de parere ca Dragos Tudorache „va face fata” provocarii de a prelua sefia MAI.

Numirea noului ministru de Interne are loc cu doar cateva luni inainte de alegerile parlamentare, programate pe 11 decembrie. La acest aspect – cel al alegerilorr- a facut referire, la plecarea sa din MAI, si fostul sef al institutiei. „Ca om care a lucrat in acest sistem, stiam la momentul investirii ca un an electoral inseamna un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstreaza – in anii 2009 si 2012, MAI a avut cate 5 ministri”, mentiona, recent, Petre Toba, intr-un mesaj adresat colegilor din Ministerul de Interne, dupa depunerea demisiei.

author avatar
Cristina Stefan
183 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger