AcasăPoliticaE oficial: Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru sefia PSD

E oficial: Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru sefia PSD

Ceea ce pana in aceasta duminica doar se vehicula – fiind insa o intentie cat se poate de previzibila – s-a oficializat prin anuntul facut de insusi Liviu Dragnea, in Teleorman, in fata membrilor organizatiei in fruntea caruia se afla.

Drept urmare, Dragnea participa la competitia pentru functia ramasa vacanta dupa retragerea, in iunie acest an, a lui Victor Ponta din postura de lider al PSD. Dupa cum precizase, inca de zilele trecute, actualul lider interimar al PSD a amintit si astazi, si anume ca a vrut sa se gandeasca bine daca sa faca acest pas sau nu. Iar in aceasta ultima zi a saptamanii a anuntat, intr-un final, ca intra in aceasta competitie interna. „Vreau sa va anunt ca m-am hotarat sa candidez la presedintia PSD”, a vestit, in aplauzele salii, Liviu Dragnea, adaugand ca au fost mai multe motive pentru care nu i-a fost usor sa ia decizia, una dintre ele, desi nementionata concret, fiind cea a „Dosarului referendumul”, aflat in faza de apel. „Unii spun ca aceasta decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum”, si-a continuat Dragnea discursul.

Asadar, liderul interimar al social-democratilor s-a hotarat sa intre si in cursa pentru functia de lider „plin” al partidului, respectiv in competitia interna, de pe 11, luna viitoare. Nu in ultimul rand, Dragnea a declarat ca spera sa aiba si sustinerea membrilor filialei teleormanene in acest parcurs al sau catre fotoliul de presedinte, fara statut interimar, al partidului. De altfel, inca de vineri, nu mai putin de sase organizatii judetene au anuntat, public, faptul ca sprijina ideea ca Dragnea sa candideze pentru sefia PSD. Vorbim despre PSD Alba, Bihor, Galati, Gorj, Sibiu si Olt.

Momentan, Liviu Dragnea mai are un singur contracandidat in aceasta lupta, in persoana lui Daniel Savu, dupa ce alti doi pesedisti care isi anuntasera intentia de a se lupta pentru fotoliul de presedinte al Partidului Social Democrat s-au razgandit, din diferite motive. Este vorba despre primarul sectorului 3 si lider al PSD Bucuresti, Robert Negoita, si, respectiv, despre senatorul Serban Niculae.

author avatar
Cristina Stefan
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger