AcasăPoliticaE oficial: Iohannis, interimar la sefia PNL pana la Congresul de la...

E oficial: Iohannis, interimar la sefia PNL pana la Congresul de la sfarsitul lunii iunie

La finalul sedintei conducerii PNL, Iohannis a anuntat ca, urmare a deciziei lui Crin Antonescu de a se retrage din toate functiile ocupate in partid, inclusiv cele interimare, conform statutului, a preluat, de luni incepand, interimatul in fruntea formatiunii politice.

Asa dupa cum a precizat ca va face inca de sambata, cand a anuntat si ca nu intentioneaza sa intre in cursa pentru Cotroceni, Crin Antonescu a predat, luni, interimatul la sefia PNL. Ca urmare, in noua calitate se afla, pana la Congresul formatiunii liberale, convocat in vederea alegerii noii conduceri, Klaus Iohannis. Edilul din Sibiu a preluat aceste indatoriri, oficial, luni, in cadrul intrunirii conducerii PNL. „Mai multi dintre noi i-am multumit pentru activitatea extraordinara pe care a depus-o in calitate de presedinte de partid, calitate pe care a indeplinit-o timp de cinci ani. Cred ca putem fi cu totii de acord ca a fost un presedinte exceptional timp de cinci ani. Conform statutului, in calitate de prim-vicepresedinte, am preluat interimar functia de presedinte al partidului”, a precizat primarul din Sibiu, intr-o conferinta de presa.

Iohannis a punctat, totodata, ca in cadrul intrunirii mai-marilor PNL, din prima zi a acestei saptamani, a luat o serie de decizii de ordin administrativ, referitor la organizarea Congresului, dar si la chestiunile ce vor fi dezbatute in cadrul forului PNL-ului de pe 28 si 29 iunie. Printre acestea se vor regasi, potrivit actualului lider interimar al PNL, si apartenenta PNL la grupul PPE.

Conducerea Partidului National Liberal, in frunte cu Crin Antonescu, a anuntat ca demisioneaza, dupa aflarea rezultatelor la alegerile europarlamentare din 25 mai, ca urmare a neindeplinirii pragului propus, respectiv obtinerea unui scor de 20 % la scrutinul in cadrul caruia au fost alesi reprezentantii Romaniei in Parlamentul European.

author avatar
Cristina Stefan
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger