AcasăPoliticaE oficial: Guvernul a retras ordonanta privind salarizarea bugetarilor

E oficial: Guvernul a retras ordonanta privind salarizarea bugetarilor

Ceea ce s-a anuntat inca de ieri, la finele rundei de negocieri esuate, purtate de catre reprezentantii Guvernului, in speta vicepremierul Dincu si ministrul Muncii, Ana Costea, s-a oficializat in cadrul sedintei saptamanale de Guvern incepute in jurul pranzului.

Astfel, din directia purtatorului de cuvant al Cabinetului Ciolos s-a aflat, in urma cu doar cateva minute, faptul ca de joi incepand reprezentantii guvernamentali vor avea „o alta abordare pe acest subiect”, si ca se vor incepe discutii cu organizatiile sindicale.

Ca urmare, s-a confirmat, practic, faptul ca proiectul de ordonanta care a iscat indelungi discutii in ultimele zeci de ore a fost retras de pe agenda sedintei Executivului, urmand ca o noua varianta sa fie redactata in urma unor noi dezbateri pe care oficialii guvernamentali le vor avea, pe aceasta tema, cu reprezentantii sindicatelor.

In urma cu exact o saptamana, premierul Ciolos anunta ca proiectul de ordonanta pe care urma sa il pregateasca Guvenrul pleca de la „ideea unei corectari imediate a disfuncţionalitaţilor care au venit pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii claselor salariale in jumatate inferioara a grilei de salarizare”. Doar ca, dupa cum au demonstrat datele continute de respectivul draft, au fost situatii in care situatiile ar fi ajuns sa stea exact invers, aparand situatii de posibile reduceri salariale, de unde si nemultumirile sindicalistilor, care au respins acest proiect.

164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger