AcasăPoliticaE oficial: Gabriel Oprea ii tine din nou locul lui Victor Ponta,...

E oficial: Gabriel Oprea ii tine din nou locul lui Victor Ponta, la Guvern

Vicepremierul pentru securitate nationala se afla, din nou in fruntea Guvernului. De miercuri incepand, Gabriel Oprea a preluat, temporar, atributiile primului-ministru. Pana pe 9 august, Victor Ponta e in vacanta.

Decizia in cauza a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial, astfel ca a devenit si efectiva. Trebuie precizat ca perioada in care Victor Ponta l-a delegat pe ministrul de Interne sa preia atributiile de sef la Palatul Victoria este 29 iulie-9 august.

Hotararea in sine a fost luata in cursul zilei trecute cand, de altfel, s-a si vehiculat, pe surse, ca primul-ministru urmeaza sa plece in concediu.

Va reamintim ca Victor Ponta l-a ales tot pe Gabriel Oprea sa preia interimar atributiile de conducere operativa a Guvernului, la mijlocul lunii trecute cand a fost in Turcia, unde a fost suspus unei interventii chirurgicale la genunchi, dar si in perioada celor aproximativ doua saptamani, cat premierul a ramas in Istanbul pentru recuperarea postoperatorie.

De altfel, nu este prima oara cand Oprea conduce, temporar, Guvernul, tinandu-i locul premieurl de drept. S-a intamplat, de exemplu, si in perioada in care Victor Ponta a fost in vizita in America, in noiembrie anul trecut, dar si in vacanta de Paste – in aprilie acest an.

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger