AcasăPoliticaE oficial: Daniel Horodniceanu, noul sef al DIICOT!

E oficial: Daniel Horodniceanu, noul sef al DIICOT!

In conditiile in care presedintele anuntase, in cateva randuri, ca va lua o decizie in privinta numirii noului sef al DIICOT in cursul acestei saptamani, marti la amiaza s-a aflat ca Iohannis s-a hotarat sa avizeze instalarea tanarului procuror Daniel Horodniceanu la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Instalarea sa in functie – pentru un mandat de trei ani- se va face odata ce presedintele Iohannis a semnat, marti, decretul de numire a lui Horodniceanu in fruntea DIICOT. „Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat marti, 19 mai a.c., Decretul pentru numirea domnului Daniel-Constantin Horodniceanu in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pe o perioada de 3 ani”, au anuntat, la amiaza, reprezentantii Departamentului de Comunicare al Administratiei Prezidentiale.

Dupa o amanare de cateva zile, dupa ce a fost audiat de catre Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in conditiile in care seful statului a solicitat inregistrarea discutiilor cu specialistii, precum si o serie de documente care au insotit acest interviu, in urma caruia Daniel Horodniceanu a primit avizul CSM, s-a anuntat ca procurorul iesean a fost numit in fruntea structurii centrale a DIICOT. Mai exact, audierea lui Horodniceanu – candidatul propus de catre ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru sefia Directiei – la CSM a avut loc pe 4 mai.

E important de amintit faptul ca, pana la momentul in care a fost confirmat in noua functie, succesorul Alinei Bica la sefia DIICOT a condus fraiele DIICOT- Serviciul Teritorial Iasi. Bica nu se mai afla la conducerea institutiei din noiembrie anul trecut, dupa ce a ajuns in vizorul DNA.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

author avatar
Cristina Stefan
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger