AcasăPoliticaE oficial: Corina Cretu, noul comisar european pentru Politici Regionale!

E oficial: Corina Cretu, noul comisar european pentru Politici Regionale!

Europarlamentarul social-democrat a fost desemnat in functia de comisar european pentru Politici Regionale. Numele Corinei Cretu apare pe lista cu noua componenta a Comisiei Europene si portofoliile ocupate de fiecare dintre cei 28 noi membri ai acestui for.

Confirmarea desemnarii Corinei Cretu in functia de comisar european pentru Politici regionale, post pentru care a fi fost propusa de catre premier, a fost facuta miercuri, lista fiind publicata pe site-ul oficial al Comisiei Europene. Odata ce componenta noii comisii va fi votata in PE, Cretu va avea un mandat de cinci ani si se va alatura celorlalte opt femei care ocupa portofolii in noua formula a CE. Noua Comisie Europeana urmeaza sa fie  validata, prin vot, in Parlamentul European (PE) in decursul lunii viitoare, pentru ca pe 1 noiembrie comisarii desemnati sa isi preia mandatul.

Vinerea trecuta, dupa audierile candidatilor, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a trimis, conform procedurii, actualului presedinte al UE, primul-ministru al Italiei, Matteo Renzi, lista comisarilor desemnati. La acea data se stia ca social-democrata figureaza printre comisarii europeni alesi sa faca parte din viitoarea formula a CE, insa nu se anuntate si portofoliul pe care il va primi. Va reamintim ca Romania a avut doua propuneri pentru portofoliile de comisar european – Dacian Ciolos, actualul comisar european pentru Agricultura, pentru acelasi portofoliu, si Corina Cretu – Politici Regionale.

author avatar
Cristina Stefan
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger