AcasăPoliticaE oficial: alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie

E oficial: alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie

Se stie ca, de mai bine de doua luni, am intrat in noul an, unul electoral. Si chiar daca partidele nu s-au decis, sau cel putin nu au anuntat public ce anume au hotarat in privinta numelor candidatilor cu care intra in cusa pentru Primaria Capitalei, cele de sector, dar si in batalia electorala pentru sefia Consiliilor Judetene, un anumit aspect e batut in cuie, in privinta tot mai apropiatelor alegeri locale.

Si anume faptul ca data la care se vor organiza alegerile in cadurl carora romanii vor vota viitorii primari si sefi ai CJ-urilor va fi  duminica, 5 iunie, in intervalul orar 07-21. Decizia a fost luata miercuri, in cadrul sedintei saptamanale de Guvern, iar in privinta datei, va reamintim ca este cea propusa de catre reprezentantii Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

Ar mai fi de mentionat faptul ca toate candidaturile pentru consiliile locale, consiliile judetene si primarii trebuie depuse pana pe 26 aprilie, ca pe 6 mai incepe campania electorala, si ca pe 4 iunie, adica in pragul scrutinului, se va spune „stop” acestei proceduri de dinaintea alegerilor locale.

Totodata, Executivul a decis, in sedinta de miercuri, ca in cazul in care se constata ca niciun candidat nu intruneste majoritatea de voturi ceruta de lege, mai precis se ajunge la balotaj, dar si in situatia in care apar situatii de frauda electorala, un nou tur de scrutin va fi organizat peste doua saptamani de la turul I, respectiv duminica, 19 iunie.

Nu in ultimul rand, reprezentantii Guvernului mentioneaza ca „pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale din 2016, sunt prevazute peste 350 de milioane de lei (suma exacta este 350,663 mii lei), fonduri asigurate de la bugetul de stat”.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger