AcasăPoliticaE groasa! Theodor Stolojan, fals in declaratie. Vanghelie - probleme cu averea!

E groasa! Theodor Stolojan, fals in declaratie. Vanghelie – probleme cu averea!

Theodor Stolojan (PDL), Florin Popescu (PDL), Marian Vanghelie (PSD), Nicusor Constantinescu (PSD), Klaus Iohannis (PNL) si Aristotel Cancescu (PNL)  sunt acuzati de incompatibilitate, conflict de interese, fals in declaratii.

Un adevarat cutremur s-a produs miercuri pe scena politica romaneasca, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a dat publicitatii mai multe rapoarte care vizeaza nume grele din PSD, PNL si PDL.

Iohannis, Cancescu si Nicusor Constantinescu, incompatibili

Potrivit inspectorilor de integritate, Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al Sibiului, cat si calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (30 aprilie 2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (05 august 2010 si pana in prezent). Acuzatia se repeta si in cazul lui Aristotel Cancescu, liberalul detinand, incepand cu data de 29 mai 2009, atat functia de presedinte al Consiliului Judetean Brasov cat si calitatea de reprezentant al Judetului Brasov in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul S.C. Apa Canal S.A. Sibiu. In cazul Nicusor Constantinescu, ANI sustine ca, in perioada iunie 2008-marie 2009,  a fost atat presedinte al Consiliului Judetean Constanta cat si  reprezentant al Judetului Constanta in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC RAJA SA Constanta.

Theodor Stolojan, fals in declaratie

In ceea ce-l priveste pe Theodor Stolojan, ANI  mentioneaza ca europarlamentarul nu a trecut in declaratiile de avere si de interese pe 2012 actiunile detinute la ”Transgaz”  Medias. Valoarea acestora la data completarii declaratiilor era de aproximativ 94.000 de euro.

Florin Popescu, conflict de interese

Fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si actual deputat, Florin Popescu, este acuzat ca, in calitate de sef de CJ, a semnat un contract de proiectare si executie lucrari, precum si sapte acte aditionale la un contract de lucrari din 2008. Intelegerea a fost parafata intre  Consiliul Judetean Dambovita si S.C. Procor SA, societate unde Popescu a detinut calitatea de asociat pana in luna iunie 2008.

Marian Vanghelie, probleme cu averea

Intr-o situatie delicata se afla si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, despre care inspectorii de integritate sustin ca nu poate justifica 180.000 de euro. Concret, ANI a precizat ca, in perioada 2008-2011, Vanghelie a realizat venituri salariale de 253.199 de lei, iar ”modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in coantum de 1,04 milioane de lei, rezultand o diferenta de 787.246 de lei.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger