AcasăPoliticaDusa: Sistemul antiracheta de la Deveselu e defensiv

Dusa: Sistemul antiracheta de la Deveselu e defensiv

In contextul recentelor afirmatii venite din directia ambasadorului rus la Copenhaga, Mihail Vanin, ministrul roman al Apararii si-a manifestat dezacordul fata de declaratiile diplomatului rus si a tinut sa aminteasca, o data in plus, faptul ca scutul de la Deveselu este defensiv.

Declaratiile ministrului au fost facute duminica, la baza aeriana de la Campia Turzii, unde Dusa a asistat, alaturi de seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca, la un exercitiu comun romano-american.

„Nu suntem de acord cu asemenea afimatii. Si inca o data precizeze si eu ca sistemul antiracheta de la Deveselu este un sistem defensiv, care vizeaza apararea antiracheta a tarilor NATO”, a precizat seful MApN, Mircea Dusa.

Aurescu: Amenintarea privind folosirea fortei impotriva unui stat NATO e inadmisibila

Declaratiile sefului Apararii vin la cateva ore dupa ce si ministrul de Externe Bodgan Aurescu isi manifesta dezacorul fata de afirmatiile inaltului reprezentantul rus in Danemarca.

„Sistemul antiracheta este doar pentru autoaparare, in conformitate cu Carta ONU, si nu are nimic de-a face Rusia”, mentioneaza seful Diplomatiei Romane, intr-un mesaj postat, sambata, pe contul de Twitter al ministerului in fruntea caruia se afla.

Revenind cu precizari pe acelasi subiect, intr-un alt mesaj dat publicitatii pe aceeasi retea de socializare, Aurescu a catalogat drept „inadmisibila” afimatia diplomatului rus, mai precis „amenintarea privind folosirea fortei impotriva unui stat NATO”.

Precizarile vin dupa ce ambasadorul rus in Danemarca a facut, recent, o serie de afirmatii, pentru presa daneza, sustinand ca daca daca Danemarca se va alatura sistemului antiracheta – controlat de SUA – acest lucru va insemna ca „navele militare daneze vor fi tinte ale rachetelor nucleare ruse”. Mai mult, in cadrul interviului acordat „Jyllands-Posten” si citat de presa internationala, acelasi inalt oficial rus a lansat, cu aceeasi ocazie, si un avertisment adresat si altor state, sustinand faptul ca „tarile care se vor alatura sistemului antiracheta al NATO vor fi tinte” ale rachetelor ruse.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger