AcasăPoliticaDupa Ponta si Antonescu vine potopul

Dupa Ponta si Antonescu vine potopul

PNL si PSD sunt macinate de lupte interne. In timp ce social-democratii il cauta de pe acum pe succesorul lui Victor Ponta, liberalii, care-l au pe Klaus Iohannis, isi disputa celelalte functii de conducere.

Retragerea lui Crin Antonescu si posibila candidatura a lui Victor Ponta genereaza o adevarata debandada in PNL si PSD

Desi marele anunt nu a fost facut inca, pesedistii se bat deja pe scaunul lui Victor Ponta. Se vehiculeaza nume – Liviu Dragnea, Dan Sova, se formeaza tabere, se organizeaza intalniri de taina si se fac tot felul de promisiuni. La curent cu aceste miscari de trupe, Ponta isi sfatuieste colegii sa stea in banca lor. La drept vorbind, liderul PSD spera in continuare sa gaseasca o solutie care sa-i permita sa pastreze si partidul si functia de premier. Si chiar daca acest lucru nu va fi posibil, Victor Ponta ar prefera ca social-democratii sa se concentreze mai mult pe lupta electorala si mai putin pe jocurile de culise. „Deocamdata despre pielea ursului din padure am mai discutat si in 2004 si in 2009, iar ursul a ramas in padure. In 2014 nu discutam despre pielea ursului din padure, toata lumea isi face treaba din punctul de vedere al administrarii treburilor guvernamentale, dupa care o sa vedem daca este liber sau nu locul (de presedinte al PSD – n.r.)”, a tinut premierul sa le transmita social-democratilor. Cu un mesaj asemanator a venit si presedintele executiv al Liviu Dragnea, desi toata lumea stie ca acesta vaneaza de mult sefia partidului. „Descurajez orice discutie interna in partid despre cine va fi presedintele partidului dupa. S-a intamplat asa in 2004, s-a intamplat asa in 2009 si, in loc sa fie tot partidul si toate organizatiile conectate la campania pentru prezidentiale cu orice membru de partid si cu toata determinarea, incepusera se se gandeasca ce se intampla dupa. Deocamdata, noi mai avem pana la alegerile prezidentiale. Dupa ce se termina alegerile prezidentiale si vom fi in situatia in care sa alegem un presedinte al partidului, este timp suficient”, a precizat Dragnea.

Liberalii se razboiesc pe la spatele lui Iohannis

Pentru ca in PNL functia de presedinte a fost adjudecata inainte de congres, liderii din teritoriu incearca sa-si imparta posturile de secretar general si vicepresedinti. O batalie dura, care pune la grea incercare partidul. Cel putin asa sustin surse din PNL, acestea amintind ca, pe langa pretentiile formulate de organizatiile din Ardeal si Moldova, filialele din zona de Sud a tarii au cerut, la randul lor, nu mai putin de 10 functii de vicepresedinte plus secretarul general.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger