AcasăPoliticaDupa ce si-a bagat firmele in faliment si insolventa, Constantin Toma isi...

Dupa ce si-a bagat firmele in faliment si insolventa, Constantin Toma isi face timp de Primarie

Dupa ce si-a “stins” mare parte din afaceri, Constantin Toma viseaza la fotoliul de primar al Buzaului

Campania “Profil de candidat” in care reporterii “National” iau la bani marunti aspirantii la fotoliile din administratia locala, analizand activitatea si corectitudinea fiecarui candidat in parte, atat din Bucuresti, cat si din principalele orase din tara, continua. Cine sunt, de unde vin, din ce gasca de interese fac parte sau marioneta cui sunt, iata cateva chestiuni asupra carora vom incerca sa facem lumina. Ramane de vazut cati dintre cei prezenti in aceasta rubrica vor dobandi, in final, “Profilul de invingator”.

Dupa ce si-a “stins” mare parte din afaceri, Constantin Toma viseaza la fotoliul de primar al Buzaului

Orasul Buzau a fost greu incercat de manevrele mafiei locale, iar PSD nu e strain deloc de asta. Ca sa-si mai dreaga imaginea dupa esecul numit Constantin Boscodeala, social-democratii arunca acum in lupta pentru fotoliul de primar un alt Constantin. Fostul senator PSD Constantin Toma, un obisnuit al Topului Forbes, cu o avere estimata, in 2011, la peste 40 de milioane de euro.

Declin financiar

Pe plan local, Constantin Toma este considerat un om de afaceri controversat. Cu toate acestea, cum la Buzau si nu numai, o mana spala pe alta si opozitia se face doar de forma, fostul senator Toma beneficiaza nu numai de sprijinul partidului din care face parte, dar si de al unui vechi prieten, liberalul Cezar Preda. Care si el la randul lui a fost ajutat de pesedistul Toma cu niste finantari atunci cand a fost nevoie, semn ca doar banii conteaza si prietenii. Catalogat de jurnalistii buzoieni drept “un smecher al urbei”, Constantin Toma ar fi acum cu un picior in groapa din punct de vedere financiar. Iar ambitia sa de a prelua fraiele Buzaului este pusa pe seama declinului financiar in care se zbate in aceasta perioada. „Stai si te crucesti cand te uiti in gura miliardarilor postdecembristi, care in costumele lor Versace sau Armani <<elucubreaza valutar>> concepte financiare sau de economie, crezand ca s-a intalnit <<hotu’ cu prostu’ >>, vorba romanului. Unul dintre smecherii urbei, cotat mereu de Forbes Romania ca “miliardarul numarul 1 din Buzau”, ca sa nu-si plateasca darile catre stat si catre parteneri, si-a bagat firma in insolventa (AROMET, fosta Metalurgica – unde a lucrat ca inginer si de unde, spun gurile rele – a furat tot ce a putut impreuna cu un politician, imediat dupa Revolutie – asa se explica <<primul million facut>>)”, scrie newsbuzau.ro. O alta publicatie online din Buzau il acuza pe Constantin Toma ca dezinformeaza alegatorii. “Asadar, potentul om de afaceri este cu un picior in groapa si, mai mult, el spune ca vrea sa schimbe ceva in Buzau, declarandu-se nemultumit ca orasul a ajuns pe locul 37 ca potential de bussines din 40 de orase”, titreaza jurnalistii de la buzaumedia.ro.

Insolvente si falimente

„Proprietarului grupului de firme Romet, Constantin Toma, a devenit, peste noapte, propunerea viabila a PSD Buzau pentru Palatul Comunal. El si-a anuntat decizia de a renunta la afaceri in cazul in care va castiga cursa electorala. Insa, Toma nu prea mai are la ce renunta, in conditiile in care cea mai mare firma din grup, Grup Romet SA este gestionata in acest moment de un administrator special, sub coordonarea unui administrator judiciar, dupa ce pe 21 ianuarie 2016, Tribunalul Buzau a confirmat planul de reorganizare intocmit in urma deschiderii procedurii de insolventa ceruta de patronat in 2013. Insa decizia nu este definitiva, deoarece BRD a atacat cu apel hotararea privind admiterea planului de reorganizare. Asadar, ultimul cuvant il au judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti. Iar Grup Romet SA este o situatie fericita. Trei firme din grupul Romet sunt in faliment in acest moment, desi Constantin Toma anunta anul trecut, la o intalnire a oamenilor de afaceri buzoieni cu ministrul economiei de la acel moment,  Mihai Tudose, ca a reusit sa le scoata din insolventa”, mai spun jurnalistii buzoieni. De asemenea, Aquator SA este deja in faliment din 21 mai 2015, prin decizia Tribunalului Buzau care a admis cererea administratorului judiciar si a dispus inceperea procedurii falimentului debitorului si dizolvarea acestuia. In acest moment, bunurile societatii sunt valorificate. In timp ce Toma anunta redresarea societatilor, pe 10 februarie 2015, Romtem SRL intra si ea in faliment, tot prin decizie a Tribunalului Buzau. Pe 25 februarie 2016, instanta a decis continuarea procedurii de faliment si pentru valorificarea bunurilor din averea debitoarei. Totusi, Constantin Toma se tine tare si spune ca afacerile sale sunt prospere, isi plateste angajatii si darile la stat. Si ca sa-si confirme spusele, in loc sa ia pulsul societatii, candidatul PSD isi face campanie la propria firma. Adica patronul Romet, in vizita la … Romet! In speranta ca va atrage nostalgici ai perioadei de intensa industrializare, candidatul Toma s-a pozat in turnatoria Romet, ca deh, o reclama in plus nu strica. ”La prima ora din zi am verificat ultima sarja pe saptamana asta in turnatoria Grup Romet, singura de acest fel din Europa de Est care utilizeaza cea mai moderna tehnologie de turnare cu modele gazeificabile (LOST FOAM). Aici realizam produse complexe si de calitate, competitive pe toate pietele externe. Spor la treaba!”, zice “industriasul” Constantin Toma.

author avatar
National
2.555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger