AcasăPoliticaDupa ce a demisionat din fruntea MAI, Petre Toba e consilier. Precizarile...

Dupa ce a demisionat din fruntea MAI, Petre Toba e consilier. Precizarile lui Tudorache

La cateva zile de cand a parasit fotoliul de sef la Ministerul de Interne, s-a aflat ca Petre Toba a ramas in cadrul institutiei, pe postul de consilier.

Confirmarea in acest sens a venit chiar din directia succesorului lui Toba la conducerea MAI, Dragos Tudorache. „Nu este in Guvern. E incadrat ca si consilier. Dumnealui are statut de politist. Conform statutului politistului, un politist este pus la dispozitie in momentul in care se declanseaza actiunea penala. (…) Inca nu s-a declansat, am verificat acesta lucru si la DNA”, a lamurit fostul sef al Cancelariei premierului, luni dupa-amiaza, de la Palatul Parlamentului.

Precizarile noului numar 1 in cadrul Ministerului de Interne vin la aproape o saptamana de la instalarea lui in functie, pe fondul demisiei lui Toba, pas in lateral facut de acesta din urma ca aurmare a deciziei procurorilor anticoruptie de a cere peresdintelui unda verde pentru declansarea actiunea penala pe numele reprezentantului Guvernului de la acea data. La momentul respectiv, DNA anunta ca il suspecteaza pe Toba de favorizare a faptuitorului, in dosarul functionarilor DIPI si isi motiva cererea prin faptul ca „Toba Petre, in calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente”. Intre timp, solicitarea DNA a fost avizata din directia Cotrocenilor.

662 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger