AcasăPoliticaDrepturile minorilor, arma impotriva perchezitiilor

Drepturile minorilor, arma impotriva perchezitiilor

Politicienii ar face orice ca sa scape de vizitele neanuntate ale mascatilor. In pledoaria lui impotriva perchezitiilor matinale un senator PSD invoca insa, in premiera, drepturile copiilor.

Florin Butnaru nu este de acord cu vizitele matinale ale mascaților

Perchezitiile ar trebui efectuate dupa un orar bine stabilit, sustine parlamentarul social-democrat Florin Butnaru. Folosind drepturile minorului pe post de argument, senatorul ii cere ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa modifice procedura in privinta perchezitiilor, in sensul ca acesta sa nu mai aiba loc la prima ora a diminetii, deoarece sunt afectati copiii suspectilor. ”Perchezitiile matinale la domiciliul unor suspecti uneori pot afecata membrii familiei acestor, printre care copii minori, acestia asistand involuntar la aceste proceduri. Avand in vedere cele mentionate anterior va rog sa imi comunicati care sunt reglementarile nationale cu privire la aceste perchezitii, dar si masurile pe care intentionati sa le luati in legatura cu modificarea proceduriilor pentru punerea in acord cu principiul interesului superior al copilului”, i-a transmis parlamentarul lui Robert Cazanciuc.

Florin Butnaru

Iar ca demersul sa aiba efectul scontat, Florin Butnaru a bagat sub ministrului Justitiei mai multe articole de lege privind drepturile copilului, plecand de la Constitutie si terminand cu prevederi din Conventia Organizatiei Natiunilor Unite.

 

author avatar
Adelina Ionicel
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger