AcasăPoliticaDreapta se impotmoleste intr-o scrisoare pierduta

Dreapta se impotmoleste intr-o scrisoare pierduta

Daca politicienii din zona de dreapta ar avea un pic de minte, si-ar uni fortele pentru a-l izola pe candidatul stangii. Cum insa logica nu este punctul lor forte, liderii formatiunilor de dreapta isi pierd vremea aruncand cu cocoloase de hartie unii in altii.

Cristian Diaconescu (foto), Catalin Predoiu, Mihai Razvan Ungureanu si Traian Basescu isi pierd vremea cu dispute sterile
Catalin Predoiu
Mihai Razvan Ungureanu
Traian Basescu
Victor Ponta isi pregateste linistit campania pentru prezidentiale

Viata politica din Romania este mereu surprinzatoare. Dintre toti cei care si-au anuntat intentia de a participa la alegerile din toamna, singurul care a ales aceasta cale cu inima indoita este Victor Ponta. Desi considera ca ar fi mare pacat sa-si iroseasca tineretea pe la Cotroceni, Ponta si-a luat in serios rolul de candidat al PSD. Firma americana de campanie, lansare intr-un puternic fief social-democrat, discurs de prezidentiabil axat pe teme sensibile, gen justitie independenta si intarirea statului de drept. De partea cealalta, restul prezidentiabililor par mai degraba ca se lupta pentru o functie de conducere la Uniunea Scriitorilor.

Au incurcat destinatarul

Asa se explica obsesia pe care au dezvoltat-o pentru epistole si bilete. In care nu-l critica pe Ponta, asa cum ar fi firesc, ci se apostrofeaza intre ei. Primul care a pus mana pe pix si pe hartie a fost candidatul PMP, Cristian Diaconescu, care s-a apucat sa-l certe pe democrat-liberalul Catalin Predoiu pentru faptul ca s-a aliat cu Crin Antonescu, unul dintre artizanii „loviturii de stat in 2012”. Dupa ce a citit aceste randuri, pe Predoiu a inceput sa-l manance palma, asa ca s-a pus si el pe scris. Doar ca sa-l asigure pe prezidentiabilul PMP ca nu si-a schimbat viziunea cu privire la actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu din 2012. Invidios probabil pe talentul celor doi, liderul Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu a decis sa intre si el in acest joc. Pentru ca Diaconescu si Predoiu nu prea il inspirau, Ungureanu l-a bagat in cerneala chiar pe presedintele tarii. Cum scrisoarea a fost lunga si plictisitoare, Traian Basescu nu a raspuns personal, ci prin intermediul consilierului Cristian Hrituc. Chiar si asa insa, faptul ca si Presedintia a fost amestecata in acest spectacol jenant nu face altceva decat sa confirme ca drepta este pregatita doar pentru o lupta cu avioane de hartie.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger