AcasăPoliticaDragnea vrea raspunsuri de la Guvern: ne gandim serios daca Legea gratierii...

Dragnea vrea raspunsuri de la Guvern: ne gandim serios daca Legea gratierii mai este oportuna

Dragnea nu mai pricepe ce-au în cap americanii

La finele sedintei conducerii PSD-ului liderul partidului a iesit in fata presei spunand ca asteapta un raspuns din directia Palatului Victoria in privinta unor masuri legislative ce tin de rezolvarea problemelor din penitenciare.

Subliniind in cateva randuri ca, in privinta Legii gratierii, s-a plecat tocmai de la intentia de a rezolva problema din penitenciare si intre timp s-a ajuns la concluzia ca acest act normativ „poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauzele”, Dragnea a anuntat ca ramne sa se stabileasca oportunitatea unei astfel de initiative legislative. „Sa ne gandim serios daca aceasta lege mai este oportuna. Fac in continuare un ultim apel la Guvern si la Ministerul Justitiei sa ne prezinte in termen rezonabil daca Legea gratierii si alte propuneri pe care le-au anuntat ca si proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare”, a subliniat Liviu Dragnea.

De altfel, seful PSD e decis sa nu lase sa treaca o astfel de lege de Camera Deputatilor, for in fruntea caruia se afla, pana ce nu se va convinge de un lucru. „Pe mine ma intereseaza mai putin cum va iesi legea din Senat (…) atunci cand va ajunge la Camera nu-i voi da drumul pana nu sunt convins ca face parte dintr-un pachet care rezolva problema”, a mai sustinut liderul social-democrat.

„Problemele din Justitie sunt mult mai serioase”, a conchis Dragnea.

author avatar
Cristina Stefan
163 afisari

1 COMENTARIU

  1. Actualul lider PSD Liviu Dragnea și-a început ascensiunea în politică în anii 90, fiind inițial membru al Partidului Democrat. Un fost apropiat al lui a povestit în 2011 cum a reușit Dragnea să urce în ierarhia politică.
    „Liviu a venit în Partidul Democrat ca simplu membru în filiala Turnu-Măgurele în primăvara lui ’96, cu două-trei luni înainte de localele din iunie. Proaspăt membru PD, a candidat la alegerile locale și a ieșit consilier local la Turnu-Măgurele. În toamnă, după alegerile generale, când s-a făcut guvernul cu CDR, în urma negocierilor de la București s-a decis ca Prefectura Teleorman să fie dată PD-ului. Aici un rol important l-a avut și Adriean Videanu, președinte la Tineretul Democrat sau nu mai țin minte dacă trecuse deja la seniori. Ne-am întâlnit la Organizația Județeană Teleorman să facem propunerile pentru postul de prefect. Și-au anunțat candidaturile trei colegi: Corin Lunganu, Florica Nedelcu și Liviu Nicolae Dragnea, oarecum surprinzător pentru că era nou în partid și nu prea îl știam.
    Au fost discuții pro și contra până la miezul nopții, după care s-a trecut la vot secret. Pe locul unu a ieșit Lunganu, pe doi Nedelcu și pe trei, la distanță mare – oarecum firesc – Liviu Dragnea. Surpriza a fost ca, a doua seară, Dragnea s-a dus la București de mana cu unul dintre colegi, Ștefan Georgescu, văr al Mioarei Roman, și s-a dus cu un somn mare de Dunăre, de vreun metru și ceva. Știți cum se zice la noi aici în sud, că am fost sub turci atâta vreme, s-a dus cu peșcheșu’, a intrat la Petre Roman (președinte PD în acel moment – n.r.) prin budoar și s-a întors prefect. Noi l-am luat pe Videanu și am fost la o discuție cu Roman, că n-am știut cum să reacționam, dar Petre ne-a zis că i-a plăcut de el, că e băiat tânăr și că o să facă treabă“, a declarat pentru Inpolitics fostul apropiat al lui LIviu Dragnea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger