AcasăPoliticaDragnea, trimis in judecata alaturi de fosta sotie

Dragnea, trimis in judecata alaturi de fosta sotie

Actualul sef al PSD va ajunge din nou in fata instantei. De aceasta data alaturi de fosta sotie, Bombonica Dragnea, dar si de alte noua persoane.

La aproape trei luni de cand a primit o condamnare de doi ani cu suspendare din partea instantei, in „dosarul Referendumului”, Liviu Dragnea afla ca procurorii DNA, in vizorul carora a intrat inca o data, au decis sa il trimita din nou in judecata. Adica sa il trimita o data in plus in fata magistratilor Inaltei Curti. De aceasta data, procurorii mentioneaza intr-un comunicat ca Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a PSD, ar fi savarsit fapte de instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si instigare la fals intelectual.

In aceeasi cauza au fost deferite justitiei si Bombonica Prodana, fosta sotie a politicianului, pe care procurorii o acuza ca, in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, ar fi savarsit o fapta de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dar si alte persoane, printre care si fostul director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, Floarea Alesu.

Procurorii au mai anuntat, printre altele, vineri, faptul ca „in perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, in calitatea mentionata mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa-Niculina, angajate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, in conditiile in care inculpata cunostea faptul ca, desi cele doua persoane au figurat in mod scriptic ca angajate in cadrul institutiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate”, dar si ca „in realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”.

author avatar
Cristina Stefan
617 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger