AcasăPoliticaDragnea tranteste usa Guvernului in nasul lui Oprea

Dragnea tranteste usa Guvernului in nasul lui Oprea

Gabriel Oprea sa-si ia gandul de la functia de premier. Mesajul vine din partea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, care, in comparatie cu liberalii, nu vede in  liderul UNPR „o solutie”.

Liviu Dragnea nu il vrea pe Oprea premier

Intrigile tesute de liberali in jurul coalitiei de guvernare au inceput sa dea roade. „Multi cred ca Gabriel Oprea poate sa fie un premier bun al Romaniei si am avut putini premieri buni”, afirma, deunazi, prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul. Magulit de genul acesta de declaratii, insusi Gabriel Oprea s-a prezentat drept o varinata mai mult decat onorabila. „Ca premier, as reprezenta o solutie. Acolo unde sunt, intotdeauna aduc un pic de siguranta, sunt un om serios”, explica Oprea. Chiar daca este vorba de o simpla ipoteza, faptul ca ea a fost aruncata in spatiul public l-a iritat la culme pe Liviu Dragnea. Si asta pentru ca, spune el, PSD-ul care este principalul partid de guvernamant are suficiente resurse, prin urmare nu trebuie sa atarne la mana lui Gabriel Oprea, indiferent cat de serios si bine plasat in sondaje ar fi acesta. „Eu nu-l vad pe domnul Oprea premier”, a rezolvat-o Dragnea in cuvinte simple.

Gabriel Oprea, curtat de partidele din opozitie

Constient de capcana pe care o intind liberalii, liderul social-democrat a tinut sa le aminteasca acestora ca PSD este in continuare „piua intai”. „PNL a lansat aceasta ipoteza, dar PSD nu accepta asa ceva. PSD e un partid mare care nu accepta un premier din alta formatiune”, a explicat Liviu Dragnea. Totodata, acesta a precizat ca discutia este oarecum inutila, avand in vedere ca Victor Ponta se bucura in continuare de sustinerea coalitiei de guvernare. „Victor Ponta este decis sa ramana in continuare in functia de prim-ministru pentru a mentine stabilitatea guvernului, celelalte partide din coalitie doresc sa ramana la guvernare. (…) In situatia nedorita in care Victor Ponta se hotaraste sa plece, constitutional, moral, Klaus Iohannis ar trebui sa cheme coalitia actuala de guvernare si sa o intrebe de o varianta de prim ministru”, a mai spus liderul social-democrat.

author avatar
Adelina Ionicel
1.504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger