AcasăPoliticaDragnea, raspuns pentru Iliescu: Nu stiu ce isi dorea Ceausescu. Nu l-am...

Dragnea, raspuns pentru Iliescu: Nu stiu ce isi dorea Ceausescu. Nu l-am cunoscut foarte bine

La scurta vreme dupa ce Ion Iliescu a facut o declaratie surprinzatoare pentru multi, odata ce au constatat ca a ajuns sa compare, practic, PSD-ul cu PCR-ul in privinta modului de alegere a primului om in partid, liderul interimar al Partidului Social Democrat a oferit o replica spumoasa.

S-a intamplat chiar in ziua in care, de la Teleorman, Liviu Dragnea a confirmat ca se avanta in cursa pentru cea mai inalta functie in formatiune, de aceasta data pentru un mandat plin, si nu doar temporar.

Asadar, odata ce liderul onorific al social-democratilor a lasat sa se intevada, recent, referitor la modul de alegere a presedintelui PSD, ca aceasta initiativa de a permite tuturor membrilor formatiunii – si nu doar delegatilor- sa voteze ii aminteste intrucatva de perioada comunista, Liviu Dragnea a ales sa nu faca prea multe comentarii pe marginea acestei opinii.

Intr-o nota vadit ironica, Dragnea s-a rezumat sa replice faptul ca nu l-a prea cunoscut pe fostul lider al statului, din perioada de dinainte de ’89, cel care, se stie, a fost succedat, la conducerea statului, dupa instalarea democratiei, de catre Ion Iliescu. „Nu stiu ce isi dorea Ceausescu, pentru ca nu l-am cunoscut foarte bine, si nu pot sa ma pronunt. In schimb, dincolo de ce-si doreste unul sau altul, avem o prevedere in statul, care este obligatorie”, a conchis Dragnea, cu referire la reactia cu privire la scrutinul de luna viitoare.

Intrebat, deunazi, pe cine sustine in aceasta lupta, Iliescu sustinea ca nu sprijina pe nimeni, dar si ca nu vede cu ochi buni varianta ca tuturor pesedistilor sa le fie lasata cale libera pentur a-si vota liderul. „Eu nu vad cum pot sa voteze toti membrii. Practica in toate partidele din lume si in istoria noastra, de aceea se convoaca Congrese, pentru ca membrii deleaga niste oameni cu un mandat si acolo in Congres delibereaza si se pronunta. Sistemul asta… Ceausescu incepuse candva sa faca un fel de recensamant national, ca toti sa voteze -de la oras si sat- pentru tovarasul Ceausescu. Deci eu nu stiu cum anume practic, tehnic, se poate face asa ceva”, a declarat, vineri, fostul presedinte.

author avatar
Cristina Stefan
199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger