AcasăPoliticaDragnea ramane in fruntea PSD, dar numarul 2 din partid ia in...

Dragnea ramane in fruntea PSD, dar numarul 2 din partid ia in calcul demisia

Liviu Dragnea ramane in fruntea PSD si dupa decizia definitiva a Instantei Supreme, cea prin care a primit doi ani cu suspendare in „dosarul Referendumului”, in ciuda faptului ca liberalii i-au cerut public demisia. In schimb, Valeriu Zgonea, numarul 2 din PSD, pare sa fie cel care, mai nou, ia in calcul o asemenea varianta, lasand pe multi sa intrevada posibile tensiuni la varful formatiunii, dupa sedinta-fulger din aceasta dupa-amiaza.

In timp ce numarul social-democratilor care i-au fost alaturi- fizic – lui Dragnea, la momentul in care anunta ce decizie a luat, de pe holul sediului PSD, a fost de ordinul zecilor, printre ei Rovana Plumb, Olguta Vasilescu sau Codrin Stefanescu, nu putini au fost cei care au remarcat faptul ca presedintele executiv al PSD si, totodata, presedintele Camerei Deputatilor, lipsea din randurile pesedistilor care l-au flancat pe sedul PSD.

Daca in prima faza a dat de inteles ca nu ar fi observat acest aspect, in momentul in care a fost intrebat in privinta fapului ca Valeriu Zgonea a parasit sediul social-democratilor spunand ca ia in calul demisa din conducerea partidului, Liviu Dragnea a dat urmatorul raspuns: „i-am spus ceea ce mi-am spus si mie (…) dincolo de interesul personal, avem toti o datorie uriasa fata de acest partid si implicit de aceasta tara”. Anterior, Dragnea anunta urmatoarele: „parerea majoritatii sau a aproape unanima a fost ca o retragere a mea poate sa destabilizeze activitatile de campanie (…) in acest conditii am decis sa raman in continuare aceasta functie, sa gestionez in continuare campania”, a precizat seful PSD.

Trebuie spus ca Zgonea a precizat, inainte de a iesi in graba din curtea sediului PSD, faptul ca ia in calcul sa faca acest pas in lateral- cand vine vorba de functia din cadrul conducerii formatiunii. „O sa ma gandesc pana luni”, spunea social-democratul  are, din octombrie anul trecut, ocupa functia de presedinte executiv al partidului.

192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger