AcasăPoliticaDragnea: Nu renuntam la descentralizare

Dragnea: Nu renuntam la descentralizare

Desi Curtea Constitutionala a declarat neconstituionala legea, Liviu Dragnea a anuntat, vineri, ca social-democratii nu renunta la descentralizare si ca asteapta, pana sa decida pasii de urmat, motivarea CCR in aceasta chestiune.

Vicepremierul a precizat, vineri, inaintea unei intalniri cu liderii locali ai PSD, ca va avea discutii cu acestia inclusiv pe marginea descentralizarii, proiect la care nu se va renunta.  „O sa asteptam motivarea Curtii si o sa continuam. Vedem ce spune Curtea, modificam ceea ce ne cere Curtea in legea respectiva, pentru ca nu cred ca poate fi declarat neconstitutional procesul  de descentralizare in sine”, a spus Dragnea.

Liderul executiv al PSD a precizat ca, in afara Bulgariei, Romania ar fi printre „putinele tari” din UE care nu ar avea descentralizare si ca acest proces e necesar, fiind „esential pentru reforma administratiei publice”.

Recent, Curtea Constitutionala a admis o obiectie privind neconstitutionalitatea Legii descentralizarii, proiect legislativ pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea. Sesizarea a fost depusa de catre senatorii si deputatii democrat-liberali.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger