AcasăPoliticaDragnea: Nu exista niciun argument care sa justifice urgenta modificarii, prin OUG,...

Dragnea: Nu exista niciun argument care sa justifice urgenta modificarii, prin OUG, a legii electorale

Social-democratul respinge categoric, in numele formatiunii pe care o conduce, ideea modificarii, in anul in care sunt programate alegeri locale, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului, a legii electorale, in sensul dorit de liberali, mai precis in vederea revenirii la varianta alegerii primarilor din doua tururi de scrutin.

Aflat in continuare in vizita oficiala pe taramul Tarii Sfinte, Dragnea se arata a fi ca e cat se poate de conectat la problemele interne, transmitand, printr-un comunicat, faptul ca formatiunea pe care o conduce „se opune cu fermitate modificarii legilor electorale – legi organice,  prin ordonanta de urgenta, cu doar 4 luni inaintea alegerilor”, adaugand ca o pozitie  similara celei exprimate public a fost trimisa deja si sefului Guvernului. Dragnea cere Executivului ca, „in ciuda presiunilor din partea PNL”, „sa ramana consecvent mandatului pe care l-a primit din partea Parlamentului si sa se abtina de la initiative care nu sunt cuprinse în programul de guvernare”.

Totodata, Dragnea sustine ca legislatia electorala se poate modifica doar printr-o lege si nu printr-o ordonanta de urgenta (OUG), „cu atat mai putin de catre un guvern tehnocrat, aceasta fiind o tema eminamente politica”, dar si ca – poate cel mai important aspect pe care a tinut sa il evoce- „din punct de vedere procedural nu exista niciun argument care sa justifice urgenta unui astfel de demers, la doar cateva luni dupa adoptarea legii electorale”.

De altfel, nu putini au fost cei care au constatat ca Dragnea aduce, in mare masura, un argumente pe care l-a avut in vedere si premierul insusi. In urma cu doar doua zile, intrebat in privinta propunerii inaintate, public, de liberali, in privinta variantei emiterii unei OUG prin care sa se modifice legislatia electorala, astfel incat sa se revina la varianta alegerii in doua tururi al edililor, Ciolos a oferit un raspuns fara echivoc, punand accent pe faptul ca Executivul pe care il conduce e unui tehnocrat, ca urmare apolitic. „S-a decis printr-o intelegere politica. (…) Guvernul pe care il conduc e independent, care nu e implicat politic, nu cred ca e democratic sa modifice un guvern, prin ordonanta de urgenta, o decizie politica”, a punctat seful de la Palatul Victoria.

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger