AcasăPoliticaDragnea: Ne rupem definitiv de comunism

Dragnea: Ne rupem definitiv de comunism

Liviu Dragnea a reusit sa impuna proiectul descentralizarii

In ciuda vocilor critice, unele chiar din interiorul USL, Executivul si-a angajat, ieri, raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul de lege privind descentralizarea. Un proiect curajos, care isi propune sa aduca administratia mai aproape de cetatean, dupa cum au sustinut chiar initiatorii.

Liviu Dragnea a reusit sa impuna proiectul descentralizarii

Dupa o lupta destul de grea cu opozitia, dar si cu aliatii de la PNL, vicepremierul Liviu Dragnea poate sa bifeze o reusita in palmaresul personal: descentralizarea este pe cale sa se realizeze. ”Sunt un om realist si cel mai important castig este faptul ca s-a facut aceasta bresa in structura foarte puternica de la nivelul Bucurestiului pe care o sustin foarte multi oameni din esalonul doi, trei si asa mai departe din administratia centrala si anume sa facem un prim pas spre ruperea definitiva de comunism. As fi vrut sa se descentralizeze mai multe institutii. Sa speram ca in anii urmatori vor fi si alte institutii care vor fi descentralizate. (…) Discutia pe descentralizare va continua. Eu nu voi inceta niciodata sa sustin acest punct de vedere”, a afirmat Dragnea.

Totodata, vicepremierul a dat asigurari ca angajatii din ministere nu-si vor pierde locurile de munca in urma descentralizarii. ”Nu va fi concediat absolut nimeni, este extrem de important sa facem precizarea asta. Raman tot in aceleasi posturi, dar la o institutie care va fi in subordinea altei institutii, in jur de 14.000-15.000 de oameni. Dar toti cei care vor munci in institutiile descentralizate vor ramane cu acelasi drepturi salariale, cu toate drepturile pe care le-au avut castigate pana acum si fara sa fie pusa problema instabilitatii pentru cineva”, a  mai precizat Liviu Dragnea.

[poll id=”643″]

author avatar
Victor Paun
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger