AcasăPoliticaDragnea, la Curtea Suprema, in privinta noii cauze in care e acuzat...

Dragnea, la Curtea Suprema, in privinta noii cauze in care e acuzat de procurori: „scrutinul si dosarul”

Fara prea mult „chef de vorba”, lucru de inteles pana la urma, seful PSD si-a facut loc printre reporteri si a intrat, la primele ore ale zilei, in cladirea Instantei Supreme.

Liviu Dragnea a ajuns la Curtea Suprema cu putine minute inainte de ora 9, prezenta sa din nou pe holurile Inaltei Curti fiind motivata de faptul ca marti are loc primul termen in cauza in care Dragnea a fost trimis in judecata in dosarul fostei sotii.

Acuzat de catre procurorii DNA de instigare la abuz in serviciu si, respectiv, la fals intelectual, in privinta situatiei a doua persoane angajate in cadrul DGASPC Teleorman, Dragnea se vede nevoit sa isi sustina cauza in instanta. „Scrutinul si dosarul, nu? (…) Vorbim la iesire, ca atunci o sa am mai mult chef de vorba. Acum trebuie sa merg la servici, nu?”, a declarat seful social-democrat, in drumul sau spre cladirea Inaltei Curti.

La momentul trimiterii dosarului in instanta, respectiv in luna iulie a acestui an, procurorii mentionau urmatoarele aspecte: „In perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, in calitatea mentionata mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa-Niculina, angajate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, in conditiile in care inculpata cunostea faptul ca, desi cele doua persoane au figurat in mod scriptic ca angajate in cadrul institutiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate”, dar si ca „in realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”.

author avatar
Cristina Stefan
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger