AcasăPoliticaDragnea l-a incuiat pe Ponta in Palatul Victoria

Dragnea l-a incuiat pe Ponta in Palatul Victoria

De cand a renuntat pe Facebook la functia de presedinte al PSD, Victor Ponta nu mai este de capul lui. Fiecare miscare trebuie analizata si aprobata de partid. Chiar si o eventuala demisie, desi demisia este un act unilateral, tot trebuie sa primeasca unda verde din partea social-democratilor.

Liviu Dragnea il tine din scurt pe premier

Din momentul in care a preluat conducerea PSD si pana in prezent, Victor Ponta a transat toate conflictele amenintandu-si colegii cu demisia fie de la partid, fie de la Guvern. Recent, premierul a dat de inteles ca ar fi o usurare pentru el sa scape si de Executiv, dupa ce a predat sefia PSD. Figura nu a mai tinut de aceasta data, liderul social-democrat Liviu Dragnea invitandu-l sa stea cumintel in fotoliul de la Palatul Victoria. Bonus, Dragnea i-a cerut in mod public lui Ponta sa dea dovada de mai multa responsabilitate. „Si pentru mine era mai usor sa nu fiu interimar la PSD acum. Sunt momente in viata in care trebuie sa-ti asumi si sa faci si lucruri de care e nevoie. Nu tot timpul faci ce-ti este mai usor. Te-ai angajat in niste functii de stat importante, nu prea e in regula sa pleci asa, cand ti se nazare, nu e in regula, nu e corect. Trairile lui interioare le inteleg.

Problemele din partid si Guvern l-au determinat pe Victor Ponta sa ridice tonul la partenerii europeni

Cred ca va gasi resursele interiore sa ramana, ca nu e un premier rau, e un premier bun”, a declarat presedintele interimar al PSD. Dupa ce l-a dascalit bine pe Ponta, liderul social-democrat a schimbat registrul, propunand clasei politice o modificare majora. Mai exact, Dragnea sustine ca nu ar fi rau ca toate alegerile sa fie organizate in acelasi an. „Noi suntem in situatia in care din doi in doi ani avem alegeri. (…) Pentru a avea toate alegerile in acelasi an e nevoie de modificarea Constitutiei. Principiul la care m-am referit si anume organizarea alegerilor in acelasi an poate avea o varianta, varianta la 4 ani, care ar implica scurtarea mandatului parlamentarilor urmatorului mandat pana in 2019 dar ar insemna si scurtarea mandatului presedintelui, ceea ce nu mi se pare corect, sau varianta in care mandatul presedintelui ramane de 5 ani si se extinde mandatul pentru ceilalti alesi parlamentari si alesi locali”, a explicat Dragnea.

author avatar
Adelina Ionicel
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger