AcasăPoliticaDragnea isi face Eurovision in octombrie

Dragnea isi face Eurovision in octombrie

Pe langa „greaua mostenire” care i-a lasat-o Victor Ponta, Liviu Dragnea este nevoit sa preia si sistemul de vot electronic implementat de fostul lider social-democrat la congresele trecute.

Desi Congresul PSD este programat pentru 11 octombrie, social-democratii il vor vota pe Liviu Dragnea pe data de 9 octombrie

Desi Congresul PSD urmeaza sa aiba loc pe 11 octombrie, alegerea noului lider se va face incepand cu data de 9 octombrie, Dragnea avand toate sansele sa devina viitorul presedinte „high tech” al partidului, dupa o gala tip Eurovision. „Marea majoritate a organizatiilor judetene, precum si alti colegi care nu sunt presedinti de organizatii judetene au solicitat ca PSD sa organizeze Congres extraordinar in prima jumatate a lunii octombrie. In cadrul BPN s-au adus argumente pentru ca Congresul sa se desfasoare in prima jumatate a lunii octombrie, argumente legate de necesitatea organizarii partidului pentru alegerile locale si obligativitatea realizarii unui program serios de analiza si de stabilire a candidaturilor, care sa se finalizeze pana la 1 decembrie 2015. La finalul discutiilor s-a convenit sa propunem Comitetului Executiv National sa se organizeze Congresul pe data de 11 octombrie, duminica, si speram sa fie libera Sala Palatului sa putem organiza acolo”, a declarat liderul interimar al PSD, mentionand ca pe data de 11 doar se va completa echipa de conducere. „Propunerea mea a fost ca in ziua de vineri, 9 octombrie, sa fie ziua in care toti membrii de partid sa voteze (pentru alegerea presedintelui PSD – n.r.). Sambata se centralizeaza datele pentru ca duminica sa existe acest rezultat, Congresul valideaza rezultatul, restul functiilor se aleg la Congres”, a explicat Dragnea.

Ponta, redus la tacere

Nemultumit de faptul ca s-a devansat data Congresului, Victor Ponta le-a cerut colegilor sa dea macar un mesaj privind continuarea guvernarii. „Eu vreau un singur lucru la Congres, la care spun, inca o data, ca nu candidez la nicio functie, dar cu siguranta e important ca la Congresul PSD, dincolo de alegerea conducerii, sa se dea un mesaj clar daca se doreste continuarea guvernarii sau daca PSD decide altfel, sa treaca in opozitie, ca sa stim si noi, cei de la Guvern, ce facem”, a declarat premierul. Asa cum era de asteptat, replica lui  Liviu Dragnea nu a intarziat sa vina, presedintele interimar al PSD amintindu-i colegului sau ca „tot partidul vrea la guvernare”. Asa stand lucrurile, Biroul Permanent National nu a mai supus la vot propunerea lui Ponta privind adoptarea unei rezolutii in cadrul Congresului.

author avatar
Adelina Ionicel
744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger